Plaťte za jídlo tolik, kolik chcete - Nápad to byl dobrý, jenže... Neplatí vůbec nikdo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Plaťte za jídlo tolik, kolik chcete - Nápad to byl dobrý, jenže... Neplatí vůbec nikdo!

Dveře v restauraci U Petrské věže se včera netrhly. S cílem najíst se zdarma do ní mířil jeden návštěvník za druhým.
Dveře v restauraci U Petrské věže se včera netrhly. S cílem najíst se zdarma do ní mířil jeden návštěvník za druhým.  (Aha! – Karel Kopáč)

PRAHA – Ten nápad nebyl špatný! Ovšem v Anglii! Poté, co se Michal Jeník nechal inspirovat londýnskou Little Bay a zavedl v pražské restauraci U Petrské věže princip »Plaťte za jídlo, kolik chcete«, se nestačí divit.

Ten nápad nebyl špatný! Ovšem v Anglii! Poté, co se Michal Jeník nechal inspirovat londýnskou Little Bay a zavedl v pražské restauraci U Petrské věže princip »Plaťte za jídlo, kolik chcete«, se nestačí divit. Restaurace je plná vychytralých návštěvníků, kteří neplatí vůbec nic.

V Londýně nechal majitel restaurace Little Bay zákazníky platit jen tolik, kolik sami chtějí. Ti mnohdy zaplatili i víc peněz, než lahůdky původně stály. Také Michal Jeník chtěl touto fintou oživit mrtvé měsíce a nalákat nové zákazníky. Deník Aha! to v pondělí vyzkoušel a dosyta jsme se U Petrské věže najedli za pouhou korunu. To byl majitel restaurace usměvavý, plný optimismu, věřil v nezvyklou reklamu a velký zisk.

Jenže ouha! Včera bylo vše jinak! Ukázalo se, že v luxusní restauraci, kde hlavní jídlo stojí okolo 500 korun, jde o dost riskantní tah. Zaplnili ji totiž vyžírkové, kteří nemíní platit nic. „Efekt to má opravdu hrozný. Nezastaví se telefony, pořád chodí maily. Reakce je velká, ale je jen málo těch, kteří pochopili náš záměr. Někteří se přijdou najíst a nenechají tu vůbec nic,“ říká smutně majitel.

Trápí vás finanční krize? Tady se najíte za 1Kč!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.