Největší hity s Kubišovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Největší hity s Kubišovou

Písničky legendární Marty Kubišové vyjdou hned na několika albech Největší hity, která vydává Supraphon spolu s deníkem Aha!
Písničky legendární Marty Kubišové vyjdou hned na několika albech Největší hity, která vydává Supraphon spolu s deníkem Aha! (: Otto Dlabola – Supraphon)

PRAHA – Marta Kubišová (66), Karel Černoch (†64) a Karel Gott (69). Co mají tyto legendy českého popmusic společného? Pokud nebereme v úvahu jejich dlouholeté setrvání na vrcholu popularity, tak už jen jedno.


Nová edice CD deníku Aha!

Všechny tři zpěváky můžete najít v jedinečné edici CD s hity každého roku od šedesátých let, které vydává deník Aha! společně s vydavatelstvím Supraphon.

Již tuto neděli vycházejí Hity 1968. Právě v tom roce zněl z rádia hlas Marty Kubišové v sugestivní písni Bohuslava Ondráčka s melancholickým textem Pavla Vrby – Lampa. Kliknutím zvětšeteOlympic bodoval s hitem o ptáku Rosomáku. Golden Kids triumfovali na veletrhu MIDEM v Cannes a následně svojí originalitou oslnili publikum v pařížské Olympii. Kliknutím zvětšeteMezinárodní festival populární hudby v Rio de Janeiru aplaudovalo Karlu Gottovi, jenž nakonec získal Zlatou medaily za interpretaci – ano, jde o hit Karla Svobody Lady Carneval!

Přesně o týden později 22. února se můžete těšit na Hity 1969, kde se vám představí již Karel Černoch. Ten v tomto roce se songem Kliknutím zvětšetePíseň o mé zemi vyhrál festival Bratislavská lyra. Obrýlená Naďa Urbánková v nejkratší sukni v Československu stoupala vzhůru po pomyslném žebříčku slávy a získala stříbrnou Bratislavskou lýru za píseň Jindřicha Brabce a Jiřího Aplta Mosazný džbán. I tento šlágr je na výběru Hity 1969, jenž se k vám dostává díky edici CD, jenž vydává deník Aha! společně se Supraphonem.

Kliknutím zvětšeteV neděli 1. března si můžete pořídit Hity 1975, kde se představí Zlatý slavík Karel Gott s písní Karla Svobody Nápoj lásky č. 10. A to není vše. V té době bodovala Hana Zagorová u posluchačů s písničkou Kamarád a na koncertní šňůry jezdila společně se zpěvákem Petrem Rezkem, jenž slavil úspěch s českou verzí písničky z filmu Půlnoční kovboj Everybody´s Talking s českým textem nazvanou Modrá zem. Vašek Neckář byl oceněn titulem Bílá vrána časopisu Mladý svět – za nejlepší desku roku 1975: Tomu, kdo nás má rád. Na CD Hity 1975 si můžete také poslechnout hit Václava Neckáře Kosmické děti.

Kliknutím zvětšeteRok 1978 nebyl průlomový pro Československo jen díky kosmonautovi Vladimírovi Remkovi, který se stal prvním Čechoslovákem ve vesmíru. Ale skupina Olympic oslavuje 15 let své existence a také se vydala na turné do Bulharska. Petra Janů vydává svou první dlouhohrající desku Motorest a tento rok se také vdává. Hana Ulrychová se stala maminkou, narodila se jí dcera Hanička. Helena Vondráčková s Luďkem Sobotou učinkují v komedii Jen ho nechte, ať se bojí. Skladatel Zdeněk Marat napsal pro Hudební divadlo v Karlíně muzikál o výstavbě pražského metra a Ladislav Štaidl nazpíval svůj megahit Mží ti do vlasů, další jeho píseň Smůla smůlu má v podání Franka Schöbela získala ocenění Píseň roku 1978 v NDR. V říjnu se ve věku 41 let oženil Pavel Bobek. Marie Rottrová vydala úspěšné elpíčko Pěšky po dálnici. A to vše najdete v CD Hity 1978, které vychází již 8. března.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.