Poslední rozloučení s klučinou, kterého ve Zlíně zabil strom - Sbohem, Danečku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední rozloučení s klučinou, kterého ve Zlíně zabil strom - Sbohem, Danečku!

Na místě, kde strom chlapce zavalil, se hromadí stovky svíček, plyšáků a vzkazů.
Na místě, kde strom chlapce zavalil, se hromadí stovky svíček, plyšáků a vzkazů. (pro Aha! – Ivan Dostál, HZS Zlínského kraje)

LUHAČOVICE – Yesterday – píseň milovaných Beatles se včera rozléhala smuteční síní luhačovického krematoria. Právě sem se lidé přišli naposledy rozloučit s Daníkem (†11), kterého ve čtvrtek 22. ledna zabil v centru Zlína strom.

Yesterday – píseň milovaných Beatles se včera rozléhala smuteční síní luhačovického krematoria. Právě sem se lidé přišli naposledy rozloučit s Daníkem (†11), kterého ve čtvrtek 22. ledna zabil v centru Zlína strom...

Kromě příbuzných a známých, spolužáků a stovek kamarádů přišli dát poslední sbohem oblíbenému a vždy usměvavému klučinovi i cizí lidé. Ti všichni si moc dobře uvědomovali dosah tragédie, kterou nemohl nikdo očekávat. „Dan byl dobrý kámoš, chodil jsem s ním do oddílu přes čtyři roky,“ špitl jeden z uslzených skautů, kteří drželi čestnou stráž u malé bílé rakve.

Při obřadu se hrály skladby skupiny Beatles – Yesterday či Let It Be – a zahrála také živá jazzová kapela. „Dan měl tuto hudbu moc rád, s jejím výběrem jsme ani chvíli neváhali,“ prozradila Danova maminka Renata.

V emotivních projevech se s chlapcem rozloučili i členové atletického a házenkářského oddílu a skauti z nedalekých Pozlovic, kde Dan bydlel. „Je to hrozná tragédie. My na něj ale budeme vždy vzpomínat jako na věčně usměvavého a spokojeného kluka. Přesně tak jsme ho totiž znali,“ řekl vedoucí pozlovických junáků Oskar.

Při pádu třicetimetrového stromu v centru Zlína bylo kromě Dana zraněno i dalších šest lidí. Nejvážněji je na tom Danův kamarád a spolužák Honza, který leží v brněnské nemocnici. Vyšetřování policie i odborníků prokázalo, že za pád stromu nikdo nemohl. Jasan měl zcela uhnilé kořeny a mohl spadnout kdykoliv.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.