Divoký poník Lukáš - Zakousl kozu, zabila ho jablka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Divoký poník Lukáš - Zakousl kozu, zabila ho jablka!

Rebelského poníka zabila zmrzlá jablka.
Rebelského poníka zabila zmrzlá jablka. (Aha! – Petr Novotný)

KŘIŽANY – Poník Lukáš (17), který se proslavil tím, že zakousl kozu a pokopal své bývalé majitele, pošel! Nenápadný koník patřil pro svou zlomyslnou povahu k postrachu Liberecka. Teď mu ale smrtelně ublížilo obyčejné zmrzlé ovoce.

..

Mlsný koník si na jablkách, která mu někdo naházel do ohrady, náramně pochutnal. O pár hodin později se u něj ale projevily obrovské bolesti břicha a neklid. Navíc přestal úplně jíst.

„Příčinou všeho byla zmrzlá jablka. Lukáš dostal silnou střevní koliku, a proto jsme k němu volali veterináře. Píchl mu tišící a protizánětlivou injekci, ale nic nepomohlo, a Lukáš nakonec pošel,“ popsala koníkova majitelka Zuzana Poláková.

Podle chovatelky mají koně velmi citlivý trávící trakt a některé potraviny je mohou vyloženě zabít. „Koně rozhodně nesmějí žrát zmrzlé a nahnilé ovoce a měkké a plesnivé pečivo. Problém je i v tom, že neumí zvracet, takže se špatné potravy nemohou touto cestou zbavit. Nikdo by neměl krmit koně bez povolení majitele zvířete,“ vysvětlila Poláková.

Chovatelce tak teď nezbývá, než na zlobivého koníka vzpomínat. Její nejveselejší vzpomínkou je okamžik, kdy Lukáše uviděla poprvé. Když si pro zlobivého koníka šla k původnímu majiteli, který ho už nechtěl, čekalo ji totiž pořádné překvapení. „Majitel mi ho vylíčil v nejhorších barvách, proto jsem při otevírání stáje čekala, že se na mě vyřítí a půjde mi po krku. Místo koně jsem ale spatřila mini stáj sbitou ze čtyř dřevěných palet, Lukáše za ní ani nebylo vidět,“ vzpomíná chovatelka.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.