Malá Monika (2) zemřela: Máma ji utýrala k smrti?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Malá Monika (2) zemřela: Máma ji utýrala k smrti?!

Ve Fakultní nemoc-nici v Plzni dvouletá Monika zemřela kvůli krvácení do mozku a břicha. Zabila jí její mat-ka?
Ve Fakultní nemoc-nici v Plzni dvouletá Monika zemřela kvůli krvácení do mozku a břicha. Zabila jí její mat-ka? (pro Aha!: Martin ČIŽICKÝ)

CHRÁST – Malá holčička Monika (2), kterou zřejmě surově zbila a pokousala její matka, svůj boj o život prohrála. V plzeňské nemocnici zemřela poté, co se lékaři dva týdny marně pokoušeli napravit strašlivé týrání nepříčetné matky.

..

Zbědovanou holčičku s krvácením do mozku a břicha, s mnoha podlitinami a kousanci přijali lékaři před dvěma týdny. A nebylo to poprvé. Už jednou o ztýrané děvčátko pečovali. Dokonce je předali do kojeneckého ústavu a matka (25) pak putovala do psychiatrické léčebny. Když se ale vrátila domů, soud rozhodl, že o dcerku smí dál pečovat. A to se bezbrannému batoleti stalo osudným. Stačil jen krátký čas, a polomrtvé dítě bylo zpět v nemocnici. A matka? Ta skončila v psychiatrické léčebně v Dobřanech.

Obyvatelé Chrástu u Plzně, odkud rodina pochází, jsou smrtí dítěte zdrceni. „Byla to taková divná rodina. Problematičtí lidé, bez peněz, každou chvíli na sebe řvali, všechno tam lítalo. O děti se snad nestarali vůbec. Přitom jejich babička je taková slušná ženská,“ vypráví jedna z obyvatelek Chrástu.

Lidé tu i spekulují, že matka si holčičku nepřála, chtěla prý syna. Děvčátko proto týrala. Ani otec se prý nechoval o moc lépe. „Prohlásil, že o dítě se má starat ten, kdo ho chtěl. A to prý on rozhodně není. Ten chlap navíc nejde pro ránu daleko, svou ženu bil,“ tvrdí další ze sousedů.

I starosta Jan Mastný potvrzuje, že se jedná o problematickou rodinu. „Nevzpomínám si, že by matka dítěte někdy pracovala,“ konstatuje. Ironií je, jak tvrdí obyvatelé Chrástu, že týrané děvčátko je potomkem proslulé osobnosti, Aloise Vocáska! Ten zemřel v roce 2003 ve věku 107 let a byl nejstarším českým legionářem a zřejmě i posledním pamětníkem bojů první světové války. Účastnil se například bitvy u Zborova.

Případ nyní vyšetřuje policie, která může matku obvinit z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti, nebo dokonce z vraždy. To by mohla dostat i 15 let.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.