Policie dostala 680 nových aut - Langer ohrozil svého synka (3)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Policie dostala 680 nových aut - Langer ohrozil svého synka (3)!

Malého syna Patrika tatínek Ivan Langer neposadil do dětské autosedačky ani nepřipoutal pásem.
Malého syna Patrika tatínek Ivan Langer neposadil do dětské autosedačky ani nepřipoutal pásem. (Aha! – Martin Přibyl)

BRNO – Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) včera na autodromu v Brně předával 680 nových policejních aut. A na závodní dráze hazardoval se životem syna Patrika (3)! V silném policejním voze totiž svezl i Patrika. Jenže... Na sedadle nebyla dětská autosedačka a ministr synka nepřipoutal ani bezpečnostním pásem! Jako ministr by měl jít lepším příkladem.

..

■ BŘEZEN 2008
Langer s kolegou ministrem Řebíčkem a premiérem Topolánkem představují projekt Dopravní Čtyřlístek. Má zlepšit situace na silnicích. Podle těchto tří politiků si lidé málo uvědomují, že otázka bezpečnosti se týká hlavně jich samotných.
■ LISTOPAD 2008
Langer, který by měl coby ministr vnitra jít příkladem, kašle na bezpečnost syna a jede s ním po závodní dráze v Brně, aniž by malého Patrika posadil do dětské autosedačky nebo alespoň připoutal pásem.

Langerova velkolepá show
Předání policejních aut Langer pojal jako velkou show. Přehlídku 600 octavií a 80 VW Transporterů zahájil půlminutovým spuštěním houkaček a majáčků. Pak se kolona vydala na demonstrativní projížďku po závodní dráze. Langerova syna nejvíce zaujalo historicky první policejní auto, kterým se chtěl svézt. Ministr ho ale přesvědčil, ať vyzkouší to nové, nejmodernější...

Zbytečně vyhozené peníze?
Na obměnu vozového parku vyčlenilo ministerstvo vnitra dvě miliardy, nakonec ale auta koupilo za 1,32 miliardy. „Podařila se nám skvělá koupě octavie za cenu fabie,“ chválil se ministr.

Vozy dostanou pořádková, železniční, dopravní a kriminální policie. Do konce roku se chystá předání dalších 720 vozů a pak následující tři roky po 700 vozech – celkem tak policie dostane 3500 aut.

Otázkou ale zůstává, proč se včerejší akce konala až v Brně. Většina z 680 aut sem totiž policisté přivezli jen kvůli přehlídce, pak zase odfrčeli zpátky – třeba 160 aut jelo zpět do Prahy. Jen na benzinu tedy vyšla trasa Praha–Brno–Praha na zhruba 145 000 Kč. Přesto to podle Langera nejsou vyhozené peníze. „Policie si takovou akci zaslouží a cena je zlomeček téměř půlmiliardové úspory. Šlo o představení toho, že se policie mění. Že jejím symbolem přestává být rozhrkaná zrezivělá felície, která má díry, ve které je v létě horko a v zimě zima,“ vysvětlil Langer.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.