Je mu 20 měsíců a rozezná 28 aut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Je mu 20 měsíců a rozezná 28 aut!

Malý Kuba auta miluje.
Malý Kuba auta miluje.

PLZEŇ – Kubík Mulaj z Plně je výjimečný klučina. Ještě mu nejsou dva roky, a už dokáže bezproblémově poznat 28 značek aut! Jeho zalíbení v autech se podle maminky nedalo přehlédnout.


Kubík Mulaj

„Už v kočárku poznal, jaké auto má táta,“ vypráví Ivana Mulajová.

„Jak začal chodit a nějaké auto neznal, postavil se před ně a říkal: »Tuto nevim, tuto nevim.« A nedal pokoj, dokud jsme mu neřekli, co je to za značku auta,“ popisuje maminka, která měla s jeho zálibou zprvu potíže. Sama některá auta nepoznala.

Všichni známí jí říkali, ať Jakuba přihlásí do nějaké soutěže. Když s tím přišel i její muž, sedla k internetu. „Našla jsem Agenturu Dobrý den a zavolala jsem tam. Pozvali nás do Pelhřimova a Kubík tam udělal rekord,“ popisuje šťastná máma. Kubovi je přesně 20 měsíců a 30 dní a už je tak rekordmanem, jehož jméno se objeví na stránkách příštího vydání České knihy rekordů!

Reakce roztomile žvatlajícího Kuby jsou opravdu fantastické. Stačí mu dát do ruky fotografie aut a on je hned bez jediného zaváhání vyjmenovává: „Opel, Ford, Fiat, Seat, Peugeot, BMW, Volkswagen, Audi, Mini Cooper, Škoda, Trabant, Wartburg, Hyundai, Toyota, Suzuki, Mitsubishi, Renault, Mercedes, Volvo, Citroën, Mazda, Nissan, Honda, Chevrolet, Lancia, Iveco, Ferrari, Multicar.“

Jan Hudáček:
Umí 14 kamionů

Kliknutím zvětšeteJan Hudáček (4) z Rýmařova dokázal rozeznat ve věku 2 let, 5 měsíců a 4 dnů všechny druhy kamionů běžně se pohybujících po silnicích ČR. 14 značek poznal jak v reálu, tak i z modelů a fotografií. Stačila mu dokonce fotka o velikosti poštovní známky.


Autor: (frr)
Foto pro Aha! – Agentura Dobrý den

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.