Pohřeb Vlasty Průchové - Syn měl infarkt, asi nepřijede! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Vlasty Průchové - Syn měl infarkt, asi nepřijede!

Jedno z posledních vystoupení Vlasty Průchové bylo v březnu 2005 na soukromé oslavě narozenin Vladimíra Železného.
Jedno z posledních vystoupení Vlasty Průchové bylo v březnu 2005 na soukromé oslavě narozenin Vladimíra Železného. (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Poslední rozloučení s jazzovou legendou Vlastou Průchovou (†79), která zemřela v pátek večer po dlouhé nemoci, se bude konat v pondělí 26. června od 16 hodin.


PRAHA – Poslední rozloučení s jazzovou legendou Vlastou Průchovou (†79), která zemřela v pátek večer po dlouhé nemoci, se bude konat v pondělí 26. června od 16 hodin ve velké síni pražského krematoria ve Strašnicích. Pohřeb si určitě nenechá ujít řada jejích známých a obdivovatelů včetně prezidenta Václava Klause, Karla Gotta či jazzmana Ladi Kerndla. Kliknutím zvětšeteOtázkou stále zůstává, jestli dorazí z Ameriky její syn, bohatý hudebník Jan Hammer. Ten má totiž po dvou infarktech zakázáno cestovat! „Její syn Jan Hammer, který žije v Americe, chtěl nemocnou maminku navštívit už dlouho, byli spolu v každodenním telefonickém kontaktu,“ prozradila deníku Aha! Průchové dlouholetá přítelkyně Marie Švadlenková z Mikulova. „Ale před nedávnem měl dva infarkty a dodnes má zdravotní potíže. Cestováním by riskoval život, nevím, jestli mu lékaři dovolí přiletět,“ dodává Švadlenková s tím, že Průchové dcera Andrea, která trpí maniodepresivní psychózou, by bratra na pohřbu moc chtěla.
Vlasta Průchová byla dlouhodobě v péči lékařů v roce 2004 kvůli operaci kolena, a poté od letošních Vánoc, kdy utrpěla mozkovou příhodu. Původně byla hospitalizovaná v nemocnici Na Františku, poté jí převezli na Chitussiho kliniku na rehabilitaci a odtud do Motola, kde zemřela. Tady ji navštěvovala jak dcera Andrea, tak i Hammerova manželka Ivana, která kvůli ní přiletěla z USA.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.