Baleríny z Horní Lhoty! Odvážné babičky tančí Labutí jezero! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Baleríny z Horní Lhoty! Odvážné babičky tančí Labutí jezero!

Slavné baleríny z Horní Lhoty. Nejmladší je 57, nejstarší 72 let.
Slavné baleríny z Horní Lhoty. Nejmladší je 57, nejstarší 72 let. (Profimedia.cz)

HORNÍ LHOTA – Ticho! Začíná Labutí jezero! Ale co to… Na plochu přicupitají po špičkách v bílých punčocháčích s kratinkou sukýnkou ušitou ze záclon samé bábinky. Deset tanečnic v důchodovém věku! Tak právě tohle jsou Mažoretky z Horní Lhoty na Opavsku.

Ticho! Začíná Labutí jezero! Ale co to… Na plochu přicupitají po špičkách v bílých punčocháčích s kratinkou sukýnkou ušitou ze záclon samé bábinky. Deset tanečnic v důchodovém věku! Tak právě tohle jsou Mažoretky z Horní Lhoty na Opavsku. Přestože jejich proporce mají hodně daleko k figurám ohebných tanečnic, vůbec se nestydí a jsou ozdobou plesů i soukromých večírků. Jejich věhlas už přesáhl hranice České republiky…

Kam přijdou, jsou středem pozornosti. Věkový průměr mají už nad 61 let a váhový součet dává dohromady 917 kilogramů. Své první vystoupení v roli mažoretek absolvovaly před pěti lety v klubu důchodců.
„První dva roky jsme vystupovaly jen výjimečně, pak už jsme měly více než čtyři desítky vystoupení ročně,“ tvrdí Hana Havelková, šéfka souboru, scenáristka a choreografka.

Běžně se tyto vitální ženy starají o staré rodiče a hlídají vnoučata, jednou týdně však poctivě trénují v sokolovně v Horní Lhotě. Například kankán. Při něm všechny nadšeně odhalují nohy stažené černými síťovanými punčochami a slušivé bombarďáky. Stejně jako bujné poprsí. „Však neukazujeme žádné silikony, vše je z darů naší země,“ směje se jedna z tanečnic.

Šedesátileté dámy při těle se při svých vystoupeních směle pouštějí i do promenády v plavkách. O baleríny z Horní Lhoty je zkrátka zájem a už také zazářily v televizním pořadu Jana Krause – Uvolněte se, prosím.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.