Kosmetička Vlasta Libotovská o návštěvě herecké legendy v Praze: Connery mě nečekaně aně políbil a pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kosmetička Vlasta Libotovská o návštěvě herecké legendy v Praze: Connery mě nečekaně aně políbil a pak...

Sean Connery přemluvil Vlastu Libotovskou ke společnému snímku na památku.
Sean Connery přemluvil Vlastu Libotovskou ke společnému snímku na památku. (Aha! – Jaroslav Benda, Profimedia.cz)

Když točil před lety představitel agenta 007, Sean Connery (78), v Praze film Liga výjimečných, navštěvoval po několik měsíců salon známé pražské kosmetičky Vlasty Libotovské (44). Starala se o něj od palců u nohou až po kořínky vlasů a za dobu jeho pobytu v hlavním městě vznikl mezi ní a představitelem Jamese Bonda velmi vřelý vztah.

● Viděli se poprvé a chtěli být spolu
● Utekli Conneryho ochrance
● Chtěl, aby s ním odešla z Česka!

Slavný herec se šlechtickým titulem, který před pár dny oslavil své osmasedmdesáté narozeniny, jí dokonce nabídl kosmetický salon na Bahamách! A to nebylo zdaleka všechno!

Setkání s Jamesem Bondem
Jednoho dne ráno zvedla Vlasta telefon a hlas ve sluchátku vyslovil přání, aby udělala pleť a manikúru hollywoodské hvězdě Seanu Connerymu. Domnívala se, že se jedná o nějaký vtip. „Asi měsíc předtím dávali v televizi film Skála, kde hrál právě Sean Connery. Jen tak z legrace jsem si říkala, že by mi vůbec nevadilo dostat toho chlapa do svého salonu. Když pár týdnů nato zavolali, brala jsem to jako fór. Když mi pak volali podruhé a potřetí, souhlasila jsem, ale pořád jsem tomu nevěřila. Jenže pak přišel James Bond osobně...“ vzpomíná na setkání se slavným hercem Vlasta. Když ho spatřila, měla pocit, že jsou staří známí. „Objal mě, dal mi pusu na obě tváře a spustil na mě anglicky. Zeptala jsem se ho, zda umí španělsky. Přikývl a od té doby jsme spolu jinak nemluvili. Udělala jsem mu masáž obličeje a na jeho přání ještě ruce a nohy,“ dodává přední pražská kosmetička.

Vzal mě do náručí a chtěl tančit
Když procedura skončila, agent 007 vstal, zaujal taneční postoj, políbil Vlastě ruku, a než se vzpamatovala, kroužili spolu po místnosti v taktu valčíku. „Byl to obrovský zážitek. Kdybych někomu vyprávěla, že jsem tančila s představitelem Jamese Bonda v kosmetickém salonu, nevěřil by tomu,“ směje se Vlasta. To však nebylo ze strany slavného herce jediné vstřícné gesto. Jejich vztah nabral zvláštní a nečekaný rozměr.

Utekli jsme jeho ochrance
Krátce nato volal Sean Connery Vlastě z hotelu a vyslovil přání podívat se po Praze. Jestli by se pro něho nestavila a nevyzvedla ho přímo na pokoji. „Řekla jsem mu do telefonu, že mám jen škodovku, a že nevím, jestli mě tam vůbec pustí. Odpověděl mi česky: škoda, dobrá auto – a bylo rozhodnuto,“ vzpomíná Vlasta. Když později zaťukala na dveře, Sean otevřel v čepičce, svetru s kosočtverci a v bílých kalhotách.

„Hned se nabídl, že mi vezme mou kabelu, vzal mě pod paží a vyrazili jsme,“ pokračuje Vlasta. Když se společně procházeli po Praze, lidé, kteří je potkávali, nevěřili svým očím. Doslova jim padaly čelisti. „Například v Klimentské ulici si jeden mladý kluk málem ublížil. S baťůžkem na zádech lízal zmrzlinu a nevěřícně se otáčel, až narazil do dopravní značky. Upadl na zem a Sean mu pomohl na nohy. Zhruba po třech hodinách mi volali z hotelu, zda pan Connery není náhodou se mnou. Když jsem přisvědčila, řekli mi, že na mě nemá ani FBI, protože jsme bez povšimnutí opustili hotel, aniž by to zaregistrovala Conneryho ochranka,“ vzpomíná Vlasta Libotovská.

Přál si, abych z Prahy odešla...
Sean Connery vystupoval skromně a vůbec se nechoval jako šlechtic. „Je to úžasný člověk. Chtěl, abych mu říkala Seane, a nabídl mi, že pro mě zařídí salon na Bahamách. Chvíli jsem si pohrávala s představou exotiky a cinkajících dolarů, ale nakonec zvítězil zdravý rozum a rodina,“ komentuje velkorysou nabídku Vlasta. Odmítla a slavného herce tím dokonale zaskočila. Byl evidentně zklamaný. Nakonec pochopil a řekl, že si jejího rozhodnutí váží. O České republice věděl dost. Znal naše pivo, auta škodovky, golfový areál na Karlštejně a moc se mu líbila historická Praha. Také měl pocit, že jsou u nás lidé dost závistiví. V restauraci si dal kávu a českou specialitu – knedlíky. Po obědě si objednal pivo, ale jinak pil vodu bez bublinek.

Vzhledem k tomu, že mu jindy všude byla v patách ochranka, odpoledne s Vlastou si dokonale vychutnal. Líbilo se mu, že je taková normální. Nic od něj nechtěla, ani podpis s věnováním na palubní desku auta, který jí nabídl. Dokonce i jejich společná fotografie vznikla na jeho popud. „Chtěl mi koupit něco na památku, ale nechtěla jsem. Říkal, že jsem strašně skromná a po odletu z ČR mi několikrát volal. Ještě dodatečně mi složil poklonu, že prý ani nevím, co všechno mám v rukách. To byla pro mě ta největší pocta,“ říká pražská kosmetička.

Kdo je Vlasta Libotovská
Studovala na zahraničních školách ve Španělsku, Francii, Itálii a Rakousku. V současné době sama učí a vlastní českou techniku na mikromasáž očí, kterou převzaly i zahraniční kosmetické salony. Říká, že kosmetika není jenom o obličeji, ale i o duši. Pokud máte nemocnou duši, odráží se to v očích i ve tváři. Její salon v centru Prahy navštěvují české celebrity – herečky, zpěvačky, politici, sportovci, zkrátka muži i ženy různého věku i profesí. „Když dělám například masáž obličeje, domlouvám vráskám, aby odešly. Prostě tam nebudou,“ směje se Vlasta. „Kdo se mi dostane pod ruce, bude mít krásně vypnutou pleť, žádné fleky v obličeji a bude bez vrásek. To jsou mé představy a zároveň i rituál před každou masáží.“ Na šedesát procent prý dokáže ovlivnit jakkoliv hluboké vrásky. Své o tom ví i herec Jiří Krampol (70), který na Vlastu nedá dopustit. „I když jsem Jamese Bonda nikdy nehrál, když jdu od Vlasty, alespoň si tak připadám,“ dodává s úsměvem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.