Paroubek odjel z oslavy narozenin a pak... Musela přijet policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Paroubek odjel z oslavy narozenin a pak... Musela přijet policie!

Jiří Paroubek si oslavu narozenin užil ve velkém.
Jiří Paroubek si oslavu narozenin užil ve velkém. (Aha! – Martin Přibyl, David Kundrát, Martin Hykl)

PRAHA – Na oslavě narozenin předsedy ČSSD Jiřího Paroubka (56) musela zasahovat i policie! Kvůli hlasité hudbě si stěžovali místní lidé na rušení nočního klidu. Do restaurace Vojanův dvůr na Malé Straně v Praze, kde oslava probíhala, nakonec dorazili jak městští, tak státní policisté a začali přítomným domlouvat.

Na oslavě narozenin předsedy ČSSD Jiřího Paroubka (56) musela zasahovat i policie! Kvůli hlasité hudbě si stěžovali místní lidé na rušení nočního klidu. Do restaurace Vojanův dvůr na Malé Straně v Praze, kde oslava probíhala, nakonec dorazili jak městští, tak státní policisté a začali přítomným domlouvat. Role hlavního vyjednavače se strážci zákona se ujal Jaroslav Tvrdík, ústřední volební manažer ČSSD.

Téměř stejný průběh jako před rokem měla i letošní oslava Paroubkových narozenin. Stejně jako vloni končila zákrokem policie. Jako na každé oslavě se tančilo a nemohla chybět hlasitá hudba. Jenže ta vadila lidem bydlícím v okolí, a tak v pátek v jednu ráno zavolali na posledních pár přítomných hostů (Paroubkovi už byli dávno pryč) policii. Dorazily dokonce dvě policejní hlídky.

„Ztište to tak na poloviční hlasitost a bude to v pořádku,“ káral hosty strážník. Strážce zákona nakonec vyprovodil Jaroslav Tvrdík, který před branami restaurace ještě dlouho diskutoval. Párty pak pokračovala vesele dál až do tří hodin. Mezi největší tanečníky patřil právě Tvrdík. Pořádně rozjet to umí i šéf poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek, který popíjel koňak a jako bývalý tanečník také nemohl chybět na parketu.

Na oslavě, kam dorazilo téměř dvěstě hostů, se podával guláš, prasátko, steaky, ale i sladké dortíky. Popíjelo se hlavně pivo, víno a šampaňské.
A kdo celou oslavu zaplatí? „Náklady se vyšplhají na několik desítek tisíc a pan předseda si ji zaplatí sám,“ sdělila Aha! tisková mluvčí ČSSD Květa Kočová. Podle ní také bývá zvykem, že se o náklady podělí přátelé, ti z Moravy donesou víno, někteří zase přispějí na jídlo.

Mezi hosty se objevili kromě stranických kolegů, také slovenský premiér Robert Fico, expremiér Stanislav Gross, lidovecký ministr Miroslav Kalousek, psychiatr Jan Cimický, hokejista Jiří Šlégr, zpěvák Pavel Vítek s partnerem Janisem Sidovským či producent František Janeček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.