Nové informace o dramatu na Nuselském mostě, odkud šílenec shodil dva buldočky - Tomáš (33) věřil v Marťany! A chtěl skočit za pejsky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nové informace o dramatu na Nuselském mostě, odkud šílenec shodil dva buldočky - Tomáš (33) věřil v Marťany! A chtěl skočit za pejsky

Chovatel Jiří Křišťál s »ženichem« nebohé Fidorky a otcem mladší feničky.
Chovatel Jiří Křišťál s »ženichem« nebohé Fidorky a otcem mladší feničky. (araReprofoto www.tn.cz)

PRAHA – Tomáš Z. (33) z Prahy v pondělí hodil dva nebohé francouzské buldočky z Nuselského mostu sebevrahů z více než 40 metrové výšky, aby se pomstil přítelkyni. Naštvání si vybíjel i na policistech, sanita jej pak odvezla do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Tomáš Z. (33) z Prahy v pondělí hodil dva nebohé francouzské buldočky z Nuselského mostu sebevrahů z více než 40 metrové výšky, aby se pomstil přítelkyni. Naštvání si vybíjel i na policistech, sanita jej pak odvezla do psychiatrické léčebny v Bohnicích. „Hodit ho za nimi! Stáhnout ho z kůže! Trest smrti!“ reagovali na zprávy o dramatu lidé v internetové diskusi. Všechno bylo ale jinak...

Žádný tyran, žádná přítelkyně, žádní buldočci. „Fenky byly jeho, byli to velmi společenští bostonští teriéři: starší se jmenovala Fidorka. Pečoval o ně s maminkou a byla to jejich zlatíčka. Žádnou přítelkyni neměl,“ shodli se chovatelé, kteří muže znají z výstav psů.

Podle nich byl Tomáš vzdělaný a moc hodný člověk. Dřív pracoval v bance, z ní ale zřejmě kvůli zdravotním potížím odešel. „O štěňata se staral luxusně, miloval je, pro pejsky udělal první poslední. Informace o nich sháněl po internetu i v zahraničí,“ říká chovatel Jiří Křišťál, právě jeho bostonský teriér interšampion Frenki byl »ženichem« nebohé Fidorky a otcem mladší feničky. „Zaskočilo nás to, plánovali další krytí, pravda ale je, že letos všechny výstavy, bonitaci mladší fenky i krytí zařizovala jeho maminka. Říkala, že syn je marodný,“ připustil Křišťál.

Fenky Tomášovi prý v současné době dělaly jedinou společnost. Podle lidí, kteří ho znali, měl dlouhodobé psychické problémy. „V poslední době měl hlavu plnou Marťanů, říkal, že je vidí,“ popsal jeden z nich. Chovatelé jsou přesvědčeni, že chtěl skočit za nimi, ale už to nedokázal. Motiv jednání Tomáše mohl být podobný jako u žen matek, které se rozhodnou spáchat sebevraždu a přitom zabijí i vlastní děti. „Odcházejí ze světa, který je pro ně nepřátelský, zlý, nebezpečný a nechtějí na něm nechat ani ty, které nejvíc milují,“ popsala možný důvod psycholožka Janina Krocková.

Muž je stále v péči lékařů a případ šetří policie. „Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření z týrání zvířat,“ řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernáček. Pokud se zjistí, že jednal pod vlivem choroby, může být stíhání zastaveno.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.