Závody v pojídání rajské omáčky - Nejlepší žrouti jsou Blebšáci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Závody v pojídání rajské omáčky - Nejlepší žrouti jsou Blebšáci

Jedním z vítězů se stal Václav Blebša z Písku.
Jedním z vítězů se stal Václav Blebša z Písku. (pro Aha! - Dana Soudková)

HOŠTICE – O nejrychlejšího jedlíka knedlíků s rajskou omáčkou soutěžili včera v jihočeské vesničce Hoštice u Volyně. Organizátoři z vesničky, kterou proslavila Troškova filmová trilogie Slunce, seno... vymysleli netradiční pravidla. Každý soutěžící jedlík měl na pomoc krmiče. Jeho úkolem bylo doslova našťouchat rajskou do svého týmového kolegy.

O nejrychlejšího jedlíka knedlíků s rajskou omáčkou soutěžili včera v jihočeské vesničce Hoštice u Volyně. Organizátoři z vesničky, kterou proslavila Troškova filmová trilogie Slunce, seno... vymysleli netradiční pravidla. Každý soutěžící jedlík měl na pomoc krmiče. Jeho úkolem bylo doslova našťouchat rajskou do svého týmového kolegy.

Družstva pojmenovaná jako Rajčatožrouti, Shniláci nebo Chorobáci bojovala turnajovým způsobem. Vítězové základních kol postoupili do trojčlenného finále. V něm se utkali zástupci pohádkového království Zdeňka Trošky, Bezejmeňáci a pískovští Blebšáci. Boj byl urputný a omáčka stříkala i na přihlížející. Vítězi nesměla zůstat na talíři ani kapička omáčky a mnohdy museli olízat i upatlaný talíř z druhé strany. Taktika vítězů byla jednoduchá: „Pořádně vymáchat ty čtyři knedlíky ve vomáčce a pak zbytek vypít,“ řekl šťastný vítěz Václav Blebša z týmu Blebšáků. Porci rajské dokázal spořádat za půl minuty.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.