Smyk, pád do Vltavy a smrt... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smyk, pád do Vltavy a smrt...

Hasiči vytahují utopený volkswagen.
Hasiči vytahují utopený volkswagen. (Aha! – Marek Pátek, Martin Pekárek, Václav Nekvapil)

PRAHA – Hrůza! Přímo v centru Prahy sjel do Vltavy terénní vůz Volkswagen Touareg i s řidičem (†50). Temná hladina řeky se nad autem okamžitě zavřela a i přes včasný příjezd záchranářů s potápěčskou technikou se nepodařilo vůz najít dříve než za hodinu. Muž, který auto řídil, neměl prakticky žádnou šanci na přežití.

..

Řidič, který jel po nábřeží Edvarda Beneše, zřejmě dostal smyk a i s vozem zmizel v hlubokých vodách Vltavy. Na místo okamžitě vyjeli záchranáři. „Problém byl, že potápěči nemohli auto vůbec najít. V těch místech je hladina neprůhledná, člověk tam nevidí ani vlastní ruku. Trvalo tedy dost dlouho, než potápěči vůz vůbec objevili,“ popisoval náročnou operaci ve Vltavě tiskový mluvčí hasičů Vít Pernica.

Po více než hodině se záchranářům povedlo auto najít a označit. „Předpokládali jsme, že v autě je minimálně jeden člověk. Podle svědků v něm měly sedět dokonce dvě osoby. Nakonec jsme vytáhli řidiče. Po takové době neměl vůbec šanci přežít,“ konstatoval Pernica.

Záchranné práce na nábřeží pak pokračovaly do pozdních odpoledních hodin, hasiči vytahovali ven utopený volkswagen. Naštěstí se nepotvrdilo, že by v autě byl další člověk.

17.6.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.