Lední medvědi Tom a Bill: Nám horko vůbec nevadí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lední medvědi Tom a Bill: Nám horko vůbec nevadí!

Pozor, smeč! Ve vodě si medvědi s míčem rozhodně rozumějí.
Pozor, smeč! Ve vodě si medvědi s míčem rozhodně rozumějí. (pro Aha! – Igor Zehl)

BRNO – Horko si užívají lední medvídci i s mámou v brněnské zoo. Ze studené vody téměř nevylezou. Předvádějí nejrůznější plavecké styly, skoky do bazénu i hrátky s míčem. Vydovádět se dokážou i s přetahovadly, které dostali s míči k nedávným křtinám.

Půlroční méďové Tom a Bill už váží přes třicet kilo a naučili se lézt po skále i plavat, a tak je máma nemusí hlídat tak úzkostlivě jako dřív. „Matka už je z bazénu nevyhání. Naopak si s nimi sama hraje,“ říká mluvčí zoo Pavel Hrazdíra. Kluci od ní odkoukali, jak si házet s míčem, skákat šipku, plavat na zádech i na břiše, jak se potápět. Ošetřovatelé jim vodu mění jednou týdně. Po napuštění má kolem deseti stupňů. Pak ji sluníčko trochu prohřeje.

Při vodních hrátkách všem pořádně vyhládne. Celá medvědí rodinka tak denně spořádá přes 11,5 kila hovězího masa, koniny a ryb. Vše už dostávají jen syrové. Teď jim ale chovatelé trochu »přitáhli kohoutek«. „Tloustli, a tak jim snížili denní dávku jídla na deset kilo,“ objasnil Hrazdíra. Medvědí kluky ale nedoběhli. Když dostanou chuť něco si smlsnout, přijdou k mámě na pár hltů mléka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.