Podsvětí losovalo, koho zabít Nejlepší čeští policisté! Měli být popraveni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Podsvětí losovalo, koho zabít Nejlepší čeští policisté! Měli být popraveni!

Zdeněk Janíček (†54) 
Janíčka našla manželka oběšeného na jeho vlastním opasku a na těle měl 29 bodných a řezných ran. Pozadí jeho brutální smrti zsůtává dodnes záhadou.
Zdeněk Janíček (†54) Janíčka našla manželka oběšeného na jeho vlastním opasku a na těle měl 29 bodných a řezných ran. Pozadí jeho brutální smrti zsůtává dodnes záhadou.

PRAHA – Pochybnosti kolem tajemné smrti bývalého náměstka ředitele pražské policejní správy Zdeňka Janíčka (†54) jsou opět živé.

Pochybnosti kolem tajemné smrti bývalého náměstka ředitele pražské policejní správy Zdeňka Janíčka (†54) jsou opět živé. Probudil je ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice. V únoru 2005 Janíčka našla jeho žena ve sklepě domu, kde bydlel, oběšeného, pobodaného a pořezaného. Po dlouhých spekulacích skončilo vyšetřování jeho smrti závěrem – sebevražda. Motiv nikdy veřejně nezazněl. Objevil se až nyní, po více než roce od jeho smrti.

Podle Kubiceho byl Janíček popraven. Za vraždou údajně stojí zločinci napojení na podnikatele Františka Mrázka, policisty i advokáty. Jak Aha! nyní zjistilo, do klobouku naházeli lístky se jmény vysokých pražských policejních důstojníků a zahráli si s nimi »ruskou ruletu«. Jeden vylosovaný měl být pro varování ostatních policistů popraven. Jako králíka z klobouku tehdy vytáhli Janíčka. Že se stal obětí popravy, vyplývá i z Kubiceho vyjádření.Bez zajímavosti není, že ruleta se hrála v domě advokátky Heleny Rejholcové, která obhajuje jednoho z policistů obviněných v kauze Berdych. Ve hře se životem a smrtí se s ním tehdy v klobouku ocitli současní nebo bývalí vysocí důstojníci policie, především z pražské policejní správy. Nechyběl ani náměstek policejního prezidenta, zástupce ředitele Inspekce nebo šéf Národní protidrogové centrály. K faktu, že nejspíš unikli z popravčího špalku podsvětí, se nikdo z nich nechtěl do prošetření nových informací vyjádřit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.