Srážka vlaků: Tělo strojvůdce hledali půl hodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Srážka vlaků: Tělo strojvůdce hledali půl hodiny!

Lokomotiva narazila do posledního vozu osobního vlaku. Strojvůdce neměl šanci náraz přežít.
Lokomotiva narazila do posledního vozu osobního vlaku. Strojvůdce neměl šanci náraz přežít.

MORAVANY – Za chybné rozhodnutí zaplatil životem! Strojvůdce, který na nádraží v Moravanech na Pardubicku včera před pátou ranní hodinou narazil lokomotivou do osobního vlaku a ohrozil pasažéry, stál omyl život.


Mrtvého muže se v sešrotované kabině lokomotivy podařilo najít až po půlhodině. Pět cestujících v osobáku náraz poranil naštěstí jen lehce.

Cesta do práce se proměnila v horor pro 12 cestujících, kteří před pátou hodinou jeli prvním ranním vlakem za prací. Rozjetá lokomotiva zezadu velkou rychlostí narazila do vagonu a vykolejila. „Slyšel jsem obrovskou ránu, když jsem přišel blíž, tak jsem viděl vybíhat lidi a hystericky křičet,“ řekl deníku Aha! jeden z náhodných svědků. Podle záchranářů bylo velké štěstí, že ve vlaku cestovalo pouze malé množství lidí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteNejhůře dopadla kabina lokomotivy, ve které zahynul strojvůdce. „Lokomotiva byla tak zdemolovaná, že se záchranáři vůbec nemohli dostat do kabiny strojve- doucího. Hasiči museli použít rozbrušovací a vyprošťovací zařízení. Strojvůdce se podařilo najít až po půlhodině, byl na místě mrtvý,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Proč k nehodě došlo, nyní šetří policie i Drážní inspekce. Už teď to ale vypadá na osudné selhání strojvůdce. „Strojvedoucí zřejmě přehlédl signalizaci, kdy měl vlak zastavit. Nezastavil a došlo k nárazu,“ uvedla tisková mluvčí policie v Pardubicích.


Autor: (pes, pb)
Foto pro Aha! – Jan Dušek, Patrik Lume, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.