Boris Rösner: Poslední rozloučení s kolegy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Boris Rösner: Poslední rozloučení s kolegy

Velký herec Boris Rösner za roli Harpagona v Moliérově Lakomci posbíral všechny divadelní ceny. Na snímku s Hanou Ševčíkovou.
Velký herec Boris Rösner za roli Harpagona v Moliérově Lakomci posbíral všechny divadelní ceny. Na snímku s Hanou Ševčíkovou. (: archiv Národního divadla)

PRAHA – V Národním divadle se zítra v 11 hodin bude konat poslední rozloučení s jedním z nejvýraznějších herců současnosti Borisem Rösnerem (†55), který minulý týden podlehl rakovině plic.



Na pietním aktu promluví ředitel Národního divadla Daniel Dvořák a šéf činohry Michal Dočekal. Slova se ujmou i Rösnerovi kolegové Taťjana Medvecká, František Němec a Vanda Hübnerová, která byla i jeho studentkou. Svým projevem se za Slovenskou republiku rozloučí člen činohry Slovenského národního divadla Juraj Slezáček. Celý šedesátiminutový obřad budou provázet ukázky z divadelních a rozhlasových rolí, kterými si herec získal srdce lidí. Výběr hudby, která během obřadu zazní, je na přání Borise Rösnera.

Kliknutím zvětšete


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.