Tragédie na Náchodsku - Chlapec (†8): Smrt pod zvedákem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie na Náchodsku - Chlapec (†8): Smrt pod zvedákem

Záchranáři nakládají chlapce s rozdrcenou lebkou do sanitky.
Záchranáři nakládají chlapce s rozdrcenou lebkou do sanitky. (pro Aha! – Michaela Slámová)

VELICHOVKY – Obrovskou tragédií včera skončila dětská hra ve Velichovkách na Náchodsku. Na chlapce (8) tam spadl hydraulický zvedák, který ho smrtelně poranil na hlavě. Pro dítě sice rychle přiletěl vrtulník, chlapec ale v nemocnici zemřel.

Předmět v dílně mu doslova roztříštil hlavu
Lékaři o jeho život marně bojovali 50 minut
Rodiče se zhroutili, případ řeší policie

V tragédii se včera změnil výlet za babičkou a dědečkem, který malý chlapec podnikl se svými rodiči. Spolu se svými kamarády si chlapec odpoledne vyšel hrát na dvorek a do dílny u domu. Nikdo z rodičů v tu chvíli nemohl tušit, že jejich dítě se jim už nikdy nevrátí v pořádku!

Trojice kamarádů si z klukoviny začala hrát s těžkým hydraulickým zvedákem, který se na chlapce náhle zřítil. Podle záchranářů zvedák doslova roztříštil lebku dítěte, které okamžitě upadlo do bezvědomí. Záchranáři byli na místě okamžitě a začal boj o chlapcův život. „Chlapec byl letecky převezen do nemocnice v Hradci Králové,“ popsal operační důstojník náchodské policie.

Ačkoli záchranáři chlapce oživovali téměř padesát minut, jejich pokusy byly marné. Zranění, která zvedák dítěti způsobil, byla tak vážná, že se z bezvědomí už neprobral a v nemocnici vzápětí zemřel. Celý případ teď má v rukou policie, která řeší, jak k pádu zvedáku došlo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.