Čermákovi z kauzy vyměněných miminek - Narodilo se jim další dítě! A po porodnici chtějí 12 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Čermákovi z kauzy vyměněných miminek - Narodilo se jim další dítě! A po porodnici chtějí 12 milionů

Čermákovi už jsou čtyři.
Čermákovi už jsou čtyři. (ČTK)

TŘEBÍČ – Manželé Čermákovi, rodiče jedné z holčiček, které byly vyměněny v porodnici v Třebíči, mají od minulého týdne důvod k radosti. Jejich Nikolce přibyl sourozenec. Minulé úterý Jaroslava Čermáková porodila zdravou holčičku.

„Jmenuje se Terezka a je krásná a zdravá,“ prohlásil otec holčičky Jan Čermák.

Zda jeho žena rodila opět v třebíčské nemocnici, ale prozradit nechtěl. Rodina se prý ještě stále vzpamatovává z toho, co se stalo. Narážel tak na fakt, že rodiny se chystají soudit o 12 milionů odškodného. To je prý přiměřené finanční zadostiučinění za citovou a psychickou újmu.

Připravovaná soudní tahanice bude opravdovým oříškem, to ví i právník obou rodin Igor Veleba. Ten v těchto dnech finišuje s přípravou žaloby. „Jde o komplikovanou a velmi ojedinělou kauzu. Vzhledem k velmi rozporuplným postojům protistran myslím, že se jedna nebo druhá bude odvolávat dále k vyšší instanci,“ řekl. Počítá se tím, že spor skončí až u Nejvyššího soudu.

2.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.