Šestinohý mutant! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šestinohý mutant!

Šest nohou Pavoukovi zachránilo život. Jinak by skončil na porážce.
Šest nohou Pavoukovi zachránilo život. Jinak by skončil na porážce.

VANOVICE – Ve Vanovicích na Moravě mají opravdovou raritu. Po loukách tam pobíhá šestinohý beran. Beránkovi s příznačným jménem Pavouk třetí pár nohou překáží při sexu, ale už mu také zachránil život.


Beránkovi narostl jeden pár končetin navíc

Pavouk se narodil na statku Gritzbachových nedaleko Brna. „Ovce rodí samy, veterináře k nim obvykle nevoláme. Když jsme přišli, ležela na slámě dvě jehňátka, jenom těch nohou jsme se nějak nemohli dopočítat,“ usmívá se Pavoukova majitelka Milena Gritzbachová (47). Podle veterinářů dochází k podobné mutaci tak, že jeden plod absorbuje svého sourozence, který k němu jednoduše přiroste. Pavouk měl tedy být z trojčat. „Doktor říkal, že mu nohy navíc zakrní. Jestli mu porostou, tak nejspíš uhyne,“ tvrdí Gritzbachová. Pavoukovi třetí pár končetin vyrostl, i tak je však zdravý a čilý, i když kvůli nevyváženým tělesným proporcím trochu kulhá.

Kliknutím zvětšeteVeterináři nabízeli Gritzbachovým možnost operace, ale oni ji odmítli. „Na ty nohy se sice nepostaví, ale jinak v nich jsou všechny šlachy, žíly i tepny. Nebyla jistota, že se to povede. A také nám to připadalo zbytečné,“ myslí si statkářka. Třetí pár nohou překáží Pavoukovi i při sexu. „Už by měl touhy. Snaží se lézt na ovce, ale nejde mu to. Přes ten pár srostlých nohou se na ně jednoduše nedostane,“ říká Milena Gritzbachová. Zároveň mu ale nohy zachránily život. „Berany většinou chováme na maso. Tak do osmého měsíce musí na porážku, aby nelezli do zelí našemu chovnému beranovi. V Pavoukovi ale konkurenci nemá, takže tu zatím může zůstat.“

Popularita šestinohého beránka už překročila naše hranice. „Objevil se dokonce v rakouské televizi. Občas se nám stane, že se tady objeví nějací lidé, a »chtějí vidět toho mutanta«. Když jsou slušní a zeptají se, jestli můžou, Pavouka jim ukážu. Ale těm, co nám sem vlezou bez dovolení a chovají se, jako by jim to tu patřilo, jsem párkrát řekla, že Pavouka už nemáme,“ dodává Gritzbachová.


Autor: (kpi)
Foto Aha! – Martin Pekárek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.