Škola, ve které to vře: Zapálil spolužáka - Ze msty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Škola, ve které to vře: Zapálil spolužáka - Ze msty!

Všichni zůčastnění navštěvují tuto střední školu.
Všichni zůčastnění navštěvují tuto střední školu.

BLOVICE – Nebezpečnou hrou se bavili tři žáci druhého ročníku z oboru opravářské práce Střední školy v Oselcích. Při odborném výcviku si hráli s ohněm a jeden z nich skončil s vážnými popáleninami v nemocnici. A pozor! Šlo o zlý úmysl!


Když prováděli odmašťování a čištění pojezdu soustruhu, jeden z trojice chlapců (17) nanesl na druhého trochu benzinu a navedl dalšího, aby ho zapálil. Malý plamínek hned uhasili. Jenže tím to všechno neskončilo. Chlapec (16), který všechno začal, na sebe omylem po chvíli vylil hořlavinu z kelímku. A kluk, kterého předtím z legrace zapálil, se mu rozhodl pomstít! Stačilo škrtnout! Plameny na nešťastníkovi vyšlehly okamžitě a oba přihlížející chlapci v tu chvíli věděli, že jde o život. Okamžitě z něj začali strhávat hořící bundu a tričko a křičeli o pomoc.

Uslyšel je mistr, který přivolal záchranáře. Ti chlapce převezli na popáleninové centrum vinohradské nemocnice. „Má popáleniny druhého až třetího stupně, a to na dvaceti procentech těla. Leží ve stabilizovaném stavu na oddělení JIP,“ potvrdila mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Vedení školy případ nahlásilo policistům, kteří případ vyšetřují jako trestný čin ublížení na zdraví. Jak mohlo dojít k tak nebezpečné hře, se zatím neví. Během odborného výcviku měli být se žáky dva mistři.

Žáků mělo být podle našich informací asi dvanáct. V dílnách je ale podle vedení školy více pracovišť a žáci zřejmě nebyli všichni pohromadě. „Okamžitě jsem zakázal používání technického benzinu během výcviku. Zatím nevíme, jaká míra zavinění bude prokázána. Jakmile policisté případ vyšetří, vyvodím důsledky,“ řekl Aha! ředitel školy Václav Bombička.

Drobnější incidenty se na Blovické střední škole stávají často. Většinou jde jen o rozkopané dveře, nebo jiné poničené věci. Důvodem může být i to, že sem často přicházejí děti ze zvláštní školy nebo z učilišť, odkud je vyloučí.


Autor: (ver)
Fotot pro Aha! – Marcela Tolašová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.