Zemřel na slepák - Zabili ho doktoři? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zemřel na slepák - Zabili ho doktoři?

Matka Karla Kiše s fotkou syna.
Matka Karla Kiše s fotkou syna.

BRNO – Tři dny umíral v ukrutných bolestech Karel Kiš (†21) z Březí na Břeclavsku na obyčejný zánět slepého střeva. Lékaři, kteří ho opakovaně vyšetřovali, jen tvrdili, že má zaražené větry.


Včera za svá údajná pochybení skončili na lavici obžalovaných u brněnského soudu.

Soud nyní zjišťuje, jakou mají doktoři Fakultní nemocnice v Brně Jaroslav Ivičič a Jindřich Melichar na smrti Karla Kiše vinu.

Poprvé poslala Karla do nemocnice praktická lékařka s podezřením na zánět slepého střeva 26. října 2006. „Dva dny zvracel, měl zvýšenou teplotu a bolelo ho břicho,“ popsala včera u soudu. Lékař na chirurgii ale zánět slepáku vyloučil a pacienta poslal domů.

Následující den se vše opakovalo. Tentokrát doktoři tvrdili, že Karel má střevní virózu. Do nemocnice se tak Karel dostal až 28. října, kdy ho urgentně operovali. Další operaci podstoupil i následující den. Život mu už ale nezachránila a v půl desáté večer zemřel. „Šlo o atypický příklad, mladík měl slepé střevo umístěné jinde, než je obvyklé,“ vypovídali lékaři, kteří u soudu svědčili.


Autor: (mia)
Foto Aha! – Martin Pekárek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.