Martin Bursík, nový král hulvátů: Zubovou nazval krávou! Pak se do ní pustil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Martin Bursík, nový král hulvátů: Zubovou nazval krávou! Pak se do ní pustil!

Martin Bursík
Martin Bursík

PRAHA – Ministr životního prostředí a šéf zelených Martin Bursík útočí na pozici krále hulvátů, premiéra Mirka Topolánka (ODS)! A navíc by mu slušely i rolničky největšího ťulpase.


E-mail, v němž označuje stranickou kolegyni Olgu Zubovou za krávu, totiž omylem poslal jí samotné! A navíc měl tu drzost se pak do ní druhý den pustit za to, že prý mail poslala dalším členům strany a poskytla ho médiím!

„Nezlobte se, opravdu to nechci řešit přes média dřív, než se s panem Bursíkem setkám,“ svěřila se deníku Aha! Zubová, která kvůli nemoci chyběla na druhé prezidentské volbě, což Bursíka rozzuřilo. Poslankyně, kterou tento týden čeká další operace, se s šéfem zelených sejde nejdřív příští týden.

Bursík se sice své kolegyni za mail omluvil, ale zároveň prohlásil, že tím pro něj celá věc končí. „Důležité je věci řešit uvnitř strany, nikoli na veřejnosti. Omluvou to pro mě ale skončilo,“ řekl Bursík s tím, že byl unavený a ve stresu. A Zubovou obvinil, že urážlivý mail předala médiím. „Požádal jsem ji, aby mail vymazala. Ona to neudělala, navíc korespondenci poslala členům strany, ale také médiím,“ řekl Bursík. Kliknutím zvětšeteZubová to popřela. Bursík přiznal, že dopis souvisel s konflikty uvnitř strany a že zelení jsou rozhádaní. Slovem »kráva« prý ale nemyslel Zubovou. Tak koho? To už sdělit odmítl. Místopředsedkyně zelených Dana Kuchtová mu ale nevěří: „Myslím, že mail byl o Zubové, je jasně vidět, komu to posílal a o čem psal.“

Jak to všechno začalo?

Nova v pondělí uvedla, že Zubová dostala v neděli od Bursíka e-mail, ve kterém stálo: Kliknutím zvětšete„Ona ta kráva nás už ani neumí oslovit. To je neuvěřitelný. Donutíme je ke spolupráci –silou, Kaťuško. Políbení Martin.“ E-mail měl být údajně reakcí na omluvu Zubové z jednání poslaneckého klubu Strany zelených a měl být odeslán kolegyni Kateřině Jacques, se kterou má Bursík milostný poměr.

Výroky, které se neměly dostat na veřejnost…

■ „To je směšný. Demokratická, svobodná volba! … Jděte do prdele, všichni!“ Premiér Topolánek (ODS) poté, co ČSSD prosadila veřejnou volbu. Nevěděl, že jsou zapnuté mikrofony.
■ „Vytíráš si prdel s těma ostatníma. Jinými slovy říkáš, že tihleti, tihleti si vytřou prdel s tam těma. Tak já ti to povím, jaká hra kolem toho byla. Jaká špinavá hra kolem toho byla, kolik lidí půjde bručet!“ Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) se po prezidentské volbě pustil do Martina Bursíka. Nevšiml si ale zapnuté kamery televize Nova.
■ „Poslanci hospodářského výboru se chovají jako čur..i, je to horší než válečný stav... Seru na to, navrhnu zkrácení, zákon nebude ve Sbírce a po Novém roce máte smůlu.“ Poslanec Libor Ambrozek (KDU-ČSL) poslal v listopadu 2004 tuto SMS šéfům českých podniků. SMS zveřejnil poslanec ČSSD Josef Hojdar.


Autor: BERILL MASCHEKOVÁ
Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.