Velkolepá prezidentská oslava Klause stála čtvrt milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velkolepá prezidentská oslava Klause stála čtvrt milionu!

Staronový prezident popíjel s premiérem Topolánkem červené víno.
Staronový prezident popíjel s premiérem Topolánkem červené víno. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

PRAHA – Sotva byl zvolen prezidentem, už je o čtvrt milionu chudší. Bujarou oslavu v luxusní pražské restauraci Kogo, která byla uspořádána na počest znovuzvolení prezidentem, má údajně zaplatit Václav Klaus. A mejdan to byl opravdu veliký. Vypilo se 120 lahví vína, několik desítek lahví šampaňského a podávaly se vybrané specialitky. A oslavenec Václav Klaus i s první dámou paní Livií na ní samozřejmě nechyběli.

Bouřlivým potleskem a obrovskými kyticemi uvítali členové ODS a další příznivci v pátek večer prezidenta a první dámu. Václav Klaus pronesl přípitek a ťukl si s přítomnými šampaňským. A pak už se jen slavilo, někteří pánové v čele s hejtmanem Petrem Bendlem si dokonce zapálili vítězný doutníček. Mezi gratulanty byli i zástupci lidovců, ministři Miroslav Kalousek a Václav Jehlička, a dokonce dorazil i přeběhlík z ČSSD Miloš Melčák.

Všichni přítomni pili převážně vínečko nebo šampaňské. Ochutnat mohli chobotničky, domácí klobásky, vepřové koleno, zapečené fazole, sýry, ovoce či čokoládový dort. O hosty se staralo sedm kuchařů, dva barmani a devět číšníků.

Protože prezident není velký »oslavovač«, zdržel se přibližně do jedenácti hodin. Po jeho odchodu přítomní občas skandovali »Václav, Václav!« a stále si připíjeli a připíjeli… Až se vypilo zhruba 120 lahví vína a několik desítek lahví šampaňského. Celá bujará oslava skončila asi ve čtyři ráno. Ve stejné restauraci slavil Václav Klaus své vítězství i před pěti lety.

Takhle se zapíjela hořkost v táboře poražených

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.