Nejlepší pálenku v Česku umí žena!

BUKOVANY – Neuvěřitelných 1200 druhů pálenek, mezi nimiž byla nejpočetněji zastoupena slivovice, mohli během víkendu ochutnat návštěvníci Bukovan na Hodonínsku. Konal se tam jeden z největších »koštů« v Česku.
Neuvěřitelných 1200 druhů pálenek, mezi nimiž byla nejpočetněji zastoupena slivovice, mohli během víkendu ochutnat návštěvníci Bukovan na Hodonínsku. Konal se tam jeden z největších »koštů« v Česku.
„Máme tu i netradiční pálenky z kiwi, fíků, banánů, mandarinek a podobně,“ chlubili se pořadatelé. „Ale po deseti ochutnávkách už ani nevnímáte, co pijete,“ smál se Zdeněk Ryba, jeden z hostů.
Na »koštu« se sešly pálenky z celé republiky i ze Slovenska. Bukovanskou specialitou jsou meruňkovice a kančí guláš, který vaří jedině muži. Nechyběly ani vyhlášené klobásy a netradiční výzdoba, kdy sálu vévodila vzrostlá jabloň.
Absolutním šampionem se po dlouhém souboji stala višňová kořalka od Anny Němcové z Podivína.