Další ohromná loupež: Strážce čural, lupič kradl 75 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Další ohromná loupež: Strážce čural, lupič kradl 75 milionů

V tomto místě dodávka bezpečnostní agentury zastavila a jeden z členů posádky si šel ulevit za autobusovou zastávku...
V tomto místě dodávka bezpečnostní agentury zastavila a jeden z členů posádky si šel ulevit za autobusovou zastávku...

TURNOV – Bylo to jako z nahrané černé komedie! Jeden z členů posádky dodávky bezpečnostní agentury Fenix Security potřeboval včera před polednem při převozu peněz na toaletu!


Skandál

Nechal si zastavit u krajnice, a zatímco si ulevoval, přihnal se ozbrojený lupič a peníze z vozu ukradl. Podle zdrojů Aha! se jednalo o 75 milionů korun a šlo o peníze České spořitelny.

V dodávce jeli dva pracovníci ostrahy. Těsně před benzinovou stanicí u Sedmihorek u Turnova v severních Čechách posádka vozu zastavila asi 50 metrů před benzinkou. Člen ochranky si nešel ulevit na benzinku, kde by byl pod kamerovým dohledem, ale do křoví.

V tu chvíli za jejich automobilem zastavilo osobní vozidlo bílé barvy. Řidič v černém oblečení se zbraní v ruce přepadl druhého člena ostrahy. Donutil ho vydat peníze a během několika vteřin odjel zatím neznámo kam. Kliknutím zvětšete„Zaměstnanec ochranky vydal hotovost ve výši několika desítek milionů korun. Během přepadení nebyl nikdo zraněn,“ řekla tisková mluvčí semilské policie Soňa Šídová.

Kliknutím zvětšeteBezpečnostní agentura Fenix Security působí v České republice již dvacet let a za tuto dobu je to čtvrté přepadení při transportu peněz. Přepadení vozu s penězi přišlo ani ne dva měsíce po největší krádeži v dějinách české kriminalistiky. Prvního prosince loňského roku se podařilo Františkovi Procházkovi ukrást z areálu bezpečnostní agentury G4S Cash v Praze půl miliardy korun, pro které jeho komplic přijel také dodávkou. Procházka doposud nebyl dopaden.

Největší přepadení dodávek bezpečnostních agentur

2002
Tři lupiči přepadli v Praze 6 obrněný vůz bezpečnostní agentury, který převážel 153 milionů ze Citibank.
2005
Lupiči přepadli ve Frýdku-Místku automobil bezpečnostní agentury převážející zhruba 16 milionů korun. Muže už dopadli.
2006
Ozbrojený lupič přepadl v Jindřichově Hradci vůz převážející peníze a ukradl z něj údajně zhruba 30 milionů korun.
Pět ozbrojených lupičů v policejních kombinézách přepadlo u Slavkova u Brna vůz bezpečnostní služby. Uloupili desítky milionů korun.
2007
Dva ozbrojení lupiči přepadli vozidlo bezpečnostní agentury u Ševětína na Českobudějovicku. Z vozu ukradli peníze a ceniny.


Autor: (jad)
Foto pro Aha! – Michaela Slámová


Loupež trochu s humorem

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.