Nejlepší lék na světě – polibek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nejlepší lék na světě – polibek!

 (: Profimedia.cz)

BERLÍN – Jemný jako vánek, vášnivě divoký nebo smyslný: Polibky jsou ryzím ztělesněním lásky a vášně. Při líbání se nevznášíme jen v sedmém nebi, ale děláme i něco pro své zdraví – někdy dokonce líbání účinkuje lépe než sebelepší medicína!

Podle výzkumu japonské nemocnice Satou v Osace zmírňují vášnivé polibky následky pylové alergie. Japonský alergolog Hajime Kimata zkoumal 48 pacientů se sennou rýmou. Nechal je při tiché hudbě 30 minut objímat a líbat jejich partnera. A došel k dech beroucím výsledkům. Zapomeňte na pálící oči, stále tekoucí nos: po polibcích »jazyk na jazyk« vám bude lépe! Víc než po lécích!

Líbejte se, je to zdravé!

1.Jediná zábavná dieta: Při francouzském polibku může člověk ztratit až 20 kalorií za minutu. Chcete zhubnout? Vsaďte na vytrvalost a opakování.
2.Zapomeňte na plastické chirurgy – líbejte se! Hluboké vrásky? Ty nebudete znát. Při polibku pracuje všech 39 obličejových svalů a pleť se posiluje.
3.Tak často, tak dobře… Za 70 let života se líbáme zhruba 100 000krát. Když se to spočítá, tak 76 dní za život stráví člověk líbáním. Polibky prodlužují život až o pět let!
4.Pocit štěstí. Líbání zabraňuje vyplavování stresového hormonu (kortisonu) do těla. Naopak vyplavuje do těla hormony štěstí (morfium a endorfiny). Tělesná teplota stoupá, puls se zrychluje, srdce bije jako o život. Kdo se líbal před cestou autem, nejezdí tak agresivně a nezpůsobuje dopravní nehody.
5.Tlak polibku odpovídá tlaku 15 kilogramů.
6.Vpravo, nebo vlevo? Většina lidí při polibku naklání hlavu doprava, zjistili němečtí sexuologové.
7.Zavřete oči, odcházím… Až 92 % žen má při polibku zavřené oči. Naopak dobrá polovina mužů ráda sleduje, co se odehrává v obličeji jejich přítelkyně při polibku.
8.Červené rty musí člověk políbit, i kdyby nechtěl! Více než 20 % mužů přiznává, že když vidí ženu s rudě namalovanými rty, chtějí ji políbit. Ale nic se nemá přehánět – 37 % mužů líbá mnohem raději rty bez rtěnky.
9.Tělesné tekutiny. Při polibku dochází k výměně tělních tekutin. Do těla se uvolňují neuropeptidy, a ty posilují náš imunitní systém.
10.Polibek chrání před zubním kazem. Jak zjistili vědci, slinami vyplavované minerály posilují zubní sklovinu.
11.Průměrný polibek dnes trvá 12 sekund. Což je o polovinu více než v 80. letech – tehdy trval jen 5,5 sekundy.
12.Je on mým vysněným princem? 42,5 % žen je přesvědčeno, že chlap, který neumí líbat, je nemehlo i v posteli. Zda tomu tak je, zjistíte jedině samy…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.