Rvačka politiků! Macek bránil manželku a zpohlavkoval ministra Ratha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rvačka politiků! Macek bránil manželku a zpohlavkoval ministra Ratha

Jana Blochovás manželem Miroslavem Mackem. Její čest Miroslav Macek pohlavkem ministru Rathovi hájil.
Jana Blochovás manželem Miroslavem Mackem. Její čest Miroslav Macek pohlavkem ministru Rathovi hájil. (: Aha!)

PRAHA – A ven z ODS! Bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek, který se v sobotu porval s ministrem zdravotnictví Davidem Rathem (ČSSD), by měl ze své strany odejít. Vyzval ho k tomu Mirek Topolánek, šéf ODS, i její místopředseda Petr Nečas.

ODS: Jsi rváč, zmiz!

Macek totiž v sobotu na mimořádné valné hromadě České stomatologické komory před televizními kamerami zezadu napadl Ratha kvůli tomu, že urazil jeho manželku. Oba se pak navíc po slovní potyčce a dalším Mackově pěstním útoku začali za řečnickým pultem rvát!

Občanští demokraté mají teď oprávněný strach, že je Mackovo extempore těsně před volbami poškodí. „Ta reakce Macka byla absolutně neadekvátní,“ uvedl Topolánek. A podpořil ho také první místopředseda ODS Petr Nečas. „Pan Macek by měl vyvodit osobní důsledky. Kdybych já podobným teatrálním způsobem vystoupil na veřejnosti, tak bych odstoupil ze všech svých politických funkcí. Toto by mělo být vyústěno v jeho definitivní odchod z veřejného života,“ uvedl Nečas. Macek, který působí také jako externí poradce prezidenta Václava Klause, ale odejít z ODS nehodlá. „Za svým činem si stojím. Všichni mi dají za pravdu,“ vzkázal včera. Víc se k případu nechtěl vyjadřovat. Úplně bez vyjádření přešel celou záležitost prezident Václav Klaus, který se podle svého mluvčího Petra Hájka nechce v v incidentu angažovat.

Ministr zdravotnictví David Rath, který ještě včera uvažoval, že na Macka podá trestní oznámení, včera řekl, že si to rozmyslel. Sám sebe prý také ošetřoval. „Nešel jsem k lékaři, diagnózu jsem si stanovil sám. Bolely mě svaly v oblasti krční páteře a mám zřejmě lehký otřes mozku. Už je to ale dobré,“ uvedl včera.

Kalousek: Narcisové, co se fackují

■ „Někteří lidé si nejen nevidí do pusy, ale nevidí si ani do rukou. Jak znám pana Macka, tak v tom politika byla.“ Předseda KSČM Vojtěch Filip.
■ „Jestli si to chtěl s Rathem vyřídit jako chlap, tak si na něj měl počkat třeba na chodbě ministerstva zdravotnictví, ale ne před televizními kamerami.“ Premiér a šéf ČSSD Jiří Paroubek.
■ „Proto, že je to soukromý spor, tak měl být řešen soukromě. Samozřejmě, že nelze vyloučit, že nás to může poškodit.“ Místopředseda ODS Petr Nečas.
■ „Od pana Macka to byl v sobotu naprosto trapný a neomluvitelný incident. Proč z toho dělat politiku? Co je politického na tom, když se dva narcisové pomlouvají a fackují?“ Šéf lidovců Miroslav Kalousek.
■ „Včera napadl bývalý významný funkcionář ODS člena ČSSD. Nelze to pokládat za osobní a zcela soukromé záležitosti. Je to také o mezilidských vztazích. Tady zkrátka nejsme někde na Divokém západě.“ Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.