Pohřeb dobrovolného hasiče: Sbohem dali kolegové i houkající cisterny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Pohřeb dobrovolného hasiče: Sbohem dali kolegové i houkající cisterny!

Na počest zesnulého hasiče se rozhoukaly i cisterny.
Na počest zesnulého hasiče se rozhoukaly i cisterny. (Foto Aha – Martin Přibyl)

Osm dní už je to od chvíle, kdy v ohnivé výhni zemřel dobrovolný hasič ze Skalice Jan Dvořák (†39). Stalo se tak při snaze zachránit majitele hořící roubenky. Rodina i jeho kamarádi mu včera na pohřbu dali poslední sbohem.

Zaplatil životem, když se pokoušel z plamenů dostat seniora Zdeňka Schillera (†73). Ač dřevostavba byla celá v plamenech, neváhal a do útrob zakouřeného domu vběhl. Jan Dvořák se přitom letos oženil a s manželkou čekal narození prvního potomka. „Nezlobte se, je to čerstvé a bude trvat, než se s tím dokážeme srovnat. Možná že nikdy,“ mluvili otřeseně další dobrovolní hasiči ze Skalice.

Rozloučit se s kamarádem a kolegou vyrazili do českolipské smuteční síně společně jejich hasičskou cisternou CAS 20. S tou v létě pomáhali krotit plameny ničivějšího lesního požáru v Českém Švýcarsku. Jan Dvořák je čtyřicátým hasičem od roku 1990, který tragicky zemřel. Minutou ticha uctili památku Jana Dvořáka včera v 15 hodin hasiči po celém Česku!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.