Přijeli jsme pozdě! Ten kluk (†17) se utopil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přijeli jsme pozdě! Ten kluk (†17) se utopil...

Záchranáři už neměli na místě neštěstí žádnou práci.
Záchranáři už neměli na místě neštěstí žádnou práci. (pro Aha! – Ivan Dostál, archiv)

ZLÍN – Obrovská tragédie těsně před Vánocemi. V poslední školní den tohoto roku se v bazénu zlínských městských lázní utopil mladík (†17). Stalo se to v rámci vyučování při povinné hodině plavání.

„Bezvládného těla chlapce na dně bazénu si všimla plavající žena. Okamžitě zavolala plavčíka, ale veškeré oživovací pokusy byly marné. Nepomohli ani lékaři záchranné služby, kteří dorazili vzápětí. Již byla nařízena soudní pitva,“ sdělila mluvčí zlínských policistů Jana Bartíková.

Případ okamžitě převzali kriminalisté. „Ti kluci ve vodě nijak neblbli, normálně plavali, a jeden z nich šel najednou ke dnu,“ popsala dramatickou situaci jedna z návštěvnic lázní. Událost je o to záhadnější, že hloubka vody v padesátimetrovém bazénu je pouze 140 až 180 centimetrů.

Mezi spolužáky ze střední průmyslové školy polytechnické vyvolala smrt jejich kamaráda doslova šok. Ještě několik desítek minut po tragédii seděli zdrceně na schodech u bazénu a mnozí brečeli. „Byl to perfektní kámoš, absolutně to nechápu,“ zašeptal jeden z mladíků a zakryl si tvář dlaněmi.

22.12.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.