Albánie je stále více v kurzu. Na co byste si měli dát pozor? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Albánie je stále více v kurzu. Na co byste si měli dát pozor?

 (Pixabay.com)

Poslední dobou se mezi cestovateli dostávají do kurzu stále nové země, které toho hodně nabízí. K často opomíjeným patří i Albánie. Ta se v současnosti vyšvihla do popředí zájmu mnohých dobrodruhů. Jestliže se chystáte vyrazit právě tímto směrem, přinášíme vám několik praktických informací. Ty se budou týkat nejenom zajímavostí Albánie, ale také ostatních doporučení, včetně těch bezpečnostních.

Jaké krásy vám nabízí Albánie?

A začněme hned poznáváním. Tento středomořský stát Balkánského poloostrova skrývá překrásné horské scenérie a trasy, po nichž se můžete vydat. Treking a turistika jsou zde na denním pořádku. Kromě toho se lze věnovat i jiným aktivitám. Hodně populární je rafting a canyoning. Pokud jde o zajímavá místa Albánie, je jich více než dost.

·         Hlavní město Tirana

·         Prespanské a Skadarské jezero

·         Řeka Drin

·         Jaderské a Jónské moře

·         Řeka Osun

·         Antický areál Butrint

K samotným krásám Albánie si připočtěte ještě vynikající místní kuchyni. I lahodný gastronomický zážitek se kladným způsobem podepíše na vaší nezapomenutelné dovolené v Albánii.

Na co si dát pozor?

Nyní už ale přistupme k samotné bezpečnosti v Albánii. Země jako taková je obecně považována za bezpečnou. Zvýšené opatrnosti byste ovšem měli dbát u hranic s Černou horou a Kosovem. Typickým příkladem jsou opuštěné hory. Ve velkých městech si hlídejte své osobní věci před kapsáři. A na co jiného si dát ještě pozor?

·         Kývání hlavou je vyjadřováno opačnými gesty

·         Složitější silniční provoz

·         Občasná zemětřesení

I když mohou výše uvedené řádky působit jakkoliv, bezpečnost v Albánii je opravdu na dobré úrovni. Stačí jednoduše nevyčnívat a chovat se jako spořádaný turista. Poté co navážete bližší vztahy s místními poznáte, že tato země je k ostatním vlastně hodně milostivá.

Připravte se na dovolenou v Albánii

Než vyrazíte na poznávací nebo relaxační dovolenou do Albánie, měli byste vědět, jaká je například měna v Albánii. Zjistěte si, jak je to s očkováním a potřebnými doklady. Všechny tyto a mnohé další informace vám souhrnně přináší cestovatelský portál cKlub.cz. Tam najdete vše od zkušeností cestovatelů, přes zajímavé tipy na výlety, až po cenově výhodné zájezdy do Albánie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.