Tragická smrt řidiče (†27) kamionu: Vypadl z kabiny a spadl z mostu! Letěl 30 metrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragická smrt řidiče (†27) kamionu: Vypadl z kabiny a spadl z mostu! Letěl 30 metrů!

Muž propadl mezerou mezi dálničními mosty a zabil se pádem do hloubky 30 metrů.
Muž propadl mezerou mezi dálničními mosty a zabil se pádem do hloubky 30 metrů. (pro Aha! – Petr Havránek, ČTK)

BENEŠOVICE – Řidič (†27) slovenského kamionu měl dvojnásobnou smůlu! Nejenže při projíždění po mostě narazil do svodidel, ale ještě k tomu vypadl z kabiny tak nešťastně, že propadl mezi svodidly a spadl do 30metrové hloubky. Na místě zemřel.

Řidič (†27) slovenského kamionu měl dvojnásobnou smůlu! Nejenže při projíždění po mostě narazil do svodidel, ale ještě k tomu vypadl z kabiny tak nešťastně, že propadl mezi svodidly a spadl do 30metrové hloubky. Na místě zemřel.

K tragédii došlo na dálnici z Plzně do Rozvadova. Slovenský kamion vezoucí papír dostal na kluzké silnici smyk a krátce po šesté hodině ráno narazil do svodidel. Po doslova drtivém nárazu se náklaďák na mostu převrátil na bok. Při tom řidič vypadl z kabiny. „Bohužel tak nešťastně, že se trefil do asi metrové mezery mezi dvěma tělesy dálnice na mostě a spadl do hloubky kolem 30 metrů. Oživit se ho nepodařilo,“ uvedl mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško.

Návěs zůstal stát napříč vozovkou, kterou zablokoval. Kabina byla doslova sešrotovaná. „To jsem v životě neviděl, náraz byl tak silný, že se kabina utrhla a vypadl z ní motor. Krátce motor i hořel,“ vypověděl jeden ze zasahujících hasičů. „Náklad se naštěstí nevysypal. Vozidlo začalo hořet, během chvíle se ho však podařilo uhasit,“ dodal Vaško. Příčiny nehody se vyšetřují. Podle mluvčí západočeských policistů Heleny Malotínské je pravděpodobné, že řidič nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky. Dálnice D5 na Rozvadov zůstala po nehodě kamionu neprůjezdná až do odpoledne.

Sníh, námraza a také mlha… Tohle se rovněž stalo

Husté sněžení a námrazy na silnicích způsobily včera spoustu nehod po celé republice.

  • Silný vítr vytvořil především v Krušných horách sněhové jazyky a návěje. Na mokrých a kluzkých silnicích během včerejšího rána havarovalo pět automobilů.
  • Na silnici podél Labe z Lovosic do Ústí nad Labem se na jednom kilometru staly hned tři dopravní nehody, při kterých nikdo nebyl zraněn.
  • Přímo v Ústí nad Labem pod zámečkem Větruše havaroval kamion. Do země při nehodě uniklo zhruba 300 litrů nafty. Do nedalekého Labe se podle informací hasičů ale palivo nedostalo.
  • Na 127 kilometru D1 mezi Velkým Beranovem a Měřínem ve směru na Brno do policejního vozidla, které přijelo k převrácenému tahači s návěsem, narazilo dalších šest osobních automobilů.
  • Kvůli hustému sněžení a snížené viditelnosti havaroval včera na 81 kilometru D1 mezi Humpolcem a Koberovicemi ve směru na Prahu osobní automobil.
  • Mezi Žatcem a Mostem podjely pneumatiky hned několika kamionům, které jen obtížně zdolávaly náročný terén. V koloně, která se táhla okresem, se stala drobná dopravní nehoda, jež situaci ještě více zkomplikovala.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.