Otec omylem zastřelil dcerku (3)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Otec omylem zastřelil dcerku (3)!

V tomto domě v Babí na Náchodsku došlo k rodinné tragédii.
V tomto domě v Babí na Náchodsku došlo k rodinné tragédii. (Aha! – Josef Mašek)

BABÍ – Tragédie! Tříleté děvčátko zastřelil v Babí na Náchodsku otec, který v jeho blízkosti manipuloval s pistolí. Nečekaný výstřel zasáhl dívenku do břicha.

Tragédie! Tříleté děvčátko zastřelil v Babí na Náchodsku otec, který v jeho blízkosti manipuloval s pistolí. Nečekaný výstřel zasáhl dívenku do břicha. Těžkému zranění pak holčička ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové podlehla. Táta dítěte je přitom profesionální voják, který se v minulosti zúčastnil i mise v Afghánistánu.

Muž byl se svou dcerkou u rodičů v Babí na Náchodsku. Návštěva vnučky se však změnila v hrozné neštěstí. Proč však voják z povolání čistil legálně drženou zbraň zrovna v blízkosti dítěte, zůstává zahaleno tajemstvím. Každopádně kulka zasáhla holčičku, která si zrovna hrála na podlaze.

„Dítě utrpělo průstřel břišní dutiny a těžká zranění životně důležitých orgánů,“ řekla Aha! mluvčí náchodské policie Iva Prachařová, podle níž byla holčička postřelena zepředu.
Záchranáři ji okamžitě odvezli do náchodské nemocnice, kde lékaři děvčátko hned operovali. Její zdravotní stav se však stále zhoršoval a musela být převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam v sobotu nad ránem svůj boj o život prohrála.

„Případ šetříme jako nešťastnou náhodu. Při manipulaci s pistolí Glock vyšel náhodný výstřel a nechtěně zasáhl holčičku,“ dodala policejní mluvčí s tím, že pachateli hrozí až pět let vězení. I když zbraň držel legálně, vyplývají pro něj určité povinnosti a možnost právního postihu.

V obci Babí jsou všichni z nešťastné události v šoku. „Nikdo tu o tom nechce mluvit, je to strašné neštěstí,“ řekla Aha! obyvatelka Babí Žaneta Svobodová. I když se v domku rodiny Zahradníkových v Prodloužené ulici v sobotu svítilo, nikdo nevyšel ven. „Matka je v šoku, zhroutila se,“ tvrdili místní. Ani oni nechtěli o neštěstí mluvit. „Nedivte se, skoro všichni tady mají malé děti,“ doplnila Svobodová.

Na Náchodsku jde letos už o druhý případ úmrtí po nešťastném výstřelu z pistole. V Heřmanicích se v červenci chlapec (12) chtěl pochlubil svému o rok staršímu kamarádovi otcovou loveckou puškou a omylem ho zastřelil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.