Loď »tonula« na Vltavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Loď »tonula« na Vltavě

 (Aha!: Martin PŘIBYL)

PRAHA – Nebývalé dobrodružství si včera v podvečer užili turisté kochající se krásami Prahy na výletní lodi Odyssea. Plavbu po Vltavě zakončili málem jako Titanic.

Nebývalé dobrodružství si včera v podvečer užili turisté kochající se krásami Prahy na výletní lodi Odyssea. Plavbu po Vltavě zakončili málem jako Titanic.

Při přistání na Dvořákově nábřeží mezi Mánesovým a Čechovým mostem plavidlo najednou začalo nabírat vodu a pomalu klesalo ke dnu. Nikdo z asi 20 cestujících si ale nemusel zachraňovat život skokem přes palubu. Všichni stačili na břeh vystoupit.
Hasiči kolem lodi nakloněné na levobok postavili nornou stěnu k zachycení ropných látek. „Loď se dále nepotápí, je zajištěna, zatěsňují se otvory, čerpá se voda a nehrozí, že by dále klesala,“ řekl velitel hasičů Václav Kratochvíl.
Ohrožení vody ropnými látkami podle něj nehrozí. Příčinu nehody vyšetřuje policie. Spíše než technická závada je pravděpodobné, že plavidlo cestou do něčeho narazilo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.