Kolegové se loučili s vojačkou Míšou (†27) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kolegové se loučili s vojačkou Míšou (†27)

Příletu speciálu s ostatky Míši přihlíželi její příbuzní, kolegové z armády i politici.
Příletu speciálu s ostatky Míši přihlíželi její příbuzní, kolegové z armády i politici. (Foto Aha! - J. Poláček, armáda ČR)

Vojenský speciál dopravil zpět do vlasti tělo vojačky Michaely Tiché (†27). Ta zemřela při nehodě vrtulníku mírových sil na egyptském Sinaji.

Vojenský speciál dopravil zpět do vlasti tělo vojačky Michaely Tiché (†27). Ta zemřela při nehodě vrtulníku mírových sil na egyptském Sinaji. Letoun dosedl na letiště ve Kbelích včera ve 14.15 hodin. Za účasti rodiny i premiéra Andreje Babiše (66, ANO) či ministra obrany Lubomíra Metnara (53, ANO) se uskutečnil pietní akt. „Ve vojenské kariéře člověk potká jen málo lidí takových, jako byla Míša,“ řekl Míšin nadřízený major. Ten si své jméno nepřál uvést, protože se sám aktivně účastní zahraničních misí. Smutek drží členové armády i rodina mladé ženy, která byla in memoriam povýšena do hodnosti štábní praporčice. Ve čtvrtek zemřela během plnění úkolů 17. letecké jednotky CASA na egyptském poloostrově Sinaj. S ní a dalšími lidmi se tam zřítil vrtulník Black Hawk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.