Na Nový rok ztratil snubák, Dyje mu prsten vrátila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Na Nový rok ztratil snubák, Dyje mu prsten vrátila!

Manželé Zdenek a Věra Zukalovi.
Manželé Zdenek a Věra Zukalovi. (Foto Facebook)

Snubní prsten Zdeňka Zukala (66) z Olomouce se stal hlavním aktérem neuvěřitelného příběhu. Letos v zimě, ani ne půl roku po svatbě, ho na chalupě ztratil. Ukázalo se, že mu sklouzl z prstu při novoročním koupání pod Šobeskou lávkou. Právě tam si ho před pár dny všimla turistka, vylovila jej, nález sdílela na sociální síti a díky tomu se dostal zpět k majiteli!

Novoroční koupání v řece Dyji je pro Zdeňka tradice. „Vůbec mě nenapadlo, že jsem prsten ztratil při něm,“ popsal a dodal: „Myslel jsem, že jsem ho sundal na chalupě při sprchování a on někam zapadl. Brali jsme to tak, že se prostě třeba jednou odněkud vykutálí.“ Při letošní dovolené, když oslavovali s přáteli roční výročí šťastného manželství, přišel šok. „Kamarádka objevila na Facebooku status, kde někdo žádal o sdílení informace, že jeho známá vylovila z Dyje prsten a ráda by našla majitele,“ prozradila Zdeňkova manželka Věra s tím, že nálezkyně na sociální síti uvedla stejné datum svatby, jako měli Zukalovi. „Oběma nám v tu chvíli zakoulely panenky v očích,“ konstatovala Věra.

Zukalovi se okamžitě spojili s nálezkyní. A protože jen oni věděli, co je kromě data uvnitř prstenu vyryto, turistka jim prsten vrátila. „Jsem strašně šťastný a té paní nesmírně vděčný,“ konstatoval Zukal a jeho žena doplnila: „Pro nás pro oba ty prsteny hodně znamenají, protože jsou ze zlata po Zdenově tatínkovi a také po mé mamince. Chtěli jsme mít rodiče alespoň na ruce, když už nejsou s námi. Takže všem děkuje-
me.“

Musela se šestkrát potopit

Prstenu si všimla Petra Sedláková z Hradce Králové. „Řekla nám, že z lávky viděla, že se ve vodě něco třpytí a že ji hned napadlo, že by to mohlo být něco zlatého,“ prozradila Věra. „Je tam ale poměrně velká hloubka, takže se musela potopit šestkrát, než se jí podařilo prsten vylovit. Prý jí to nedalo. Když už se do toho jednou pustila, tak to nechtěla vzdát. Jsme jí za to velice vděční,“ doplnil Zdenek, který nálezkyni poslal za odměnu bednu špičkového vína.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.