Opařenému Kočínkovi hnisala kůže: Na veterině ho zachránili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Opařenému Kočínkovi hnisala kůže: Na veterině ho zachránili

V hrozivém stavu přinesla v únoru majitelka kocourka Kočínka (4) na veterinární kliniku v Ostravě-Porubě. Z těla mu slézaly cáry kůže! Statečný chlupáč naštěstí smrti unikl.
V hrozivém stavu přinesla v únoru majitelka kocourka Kočínka (4) na veterinární kliniku v Ostravě-Porubě. Z těla mu slézaly cáry kůže! Statečný chlupáč naštěstí smrti unikl. (Foto Aha! – Michal Charbulák, Nadace pro pomoc zvířatům)

V hrozivém stavu přinesla v únoru majitelka kocourka Kočínka (4) na veterinární kliniku v Ostravě-Porubě. Z těla mu slézaly cáry kůže! Statečný chlupáč naštěstí smrti unikl.

Tehdejší panička si s jeho stavem nevěděla rady a na léčbu neměla peníze. „Prý netušila, jak se to stalo. Kocour byl pravděpodobně opařen vroucí vodou, možná olejem, ať už v době přítomnosti majitelky, či nikoli,“ řekla veterinářka Taťána Otisková. Důsledkem byl hnisavý zánět kůže. Klinika Jana Nytry se kocourka ujala, majitelka se ho ale musela vzdát. Léčbu uhradila Nadace pro pomoc zvířatům, která jej umístila do svého malého útulku. Po třech měsících léčby je Kočínek z nejhoršího venku. „Už je mu hej,“ usmála se nová panička Kateřina Racek.

Hrozivá diagnóza

Kocour v době příjmu trpěl po úrazu rozsáhlým hnisavým zánětem kůže – pyodermií. „Kůže a srst byly doslova slepeny hnisem a krví. Některé části kůže byly tak odumřelé, že samy odpadávaly,“ vylíčila Taťána Otisková. Péče o Kočínka se stala její denní rutinou. Dezinfekce ran, převazy, celková antibiotická i další podpůrná léčba. „Je to spolupracující pacient, takže se hezky hojil,“ dodala.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.