Vrah mladíka je vinen: Po psychiatrii na 14 let do vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vrah mladíka je vinen: Po psychiatrii na 14 let do vězení!

Jiří N. je podle rozhodnutí soudu vinen, že zavraždil svého kamaráda.
Jiří N. je podle rozhodnutí soudu vinen, že zavraždil svého kamaráda. (Foto Aha – Michal Israel Volf)

Kamaráda zabil na jaře roku 2017. Soud ho tenkrát poslal na základě znaleckého posudku jen na psychiatrii, kde strávil dva a půl roku. Nyní musel před porotu podruhé. Vyfasoval 14 let vězení.

Jiří N. (22) bodl svého kamaráda Dominika B. (†18) z Varnsdorfu do břicha. „Chtěl jsem mu pomoct, aby nespadl do koryta řeky, kam mu spadl míč. On si ale myslel, že se s ním chci prát, tak jsem ho bodl,“ vysvětlil obžalovaný před soudem. Rodině zemřelého se omluvil. „Kdyby to pomohlo, zabil bych se sám,“ řekl. Jeho náhlému pokání ale soudce neuvěřil. „Bylo to divadelní představení a pouhá sebelítost,“ rozklíčoval jeho slova soudce Jiří Roubíček. Mladého vraha proto poslal nejen do vězení, nařídil mu ale také zabezpečovací detenci. V té může strávit celý zbytek života.

Jiří N. strávil už dva a půl roku na psychiatrii, kam ho poslal první soud. Podle původního znaleckého posudku totiž trpí schizofrenií. Lékaři v léčebně ale odhalili, že nemoc jen předstíral. „Dokonce reakce na léky nebyly takové, jaké by měly být,“ vysvětlil soudce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.