Grossovy akcie - Bude mít na splátky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Grossovy akcie - Bude mít na splátky?

Stanislav Gross možná nebude mít na nově nabyté akcie.
Stanislav Gross možná nebude mít na nově nabyté akcie. (: Archiv)

PRAHA – Bývalý premiér Stanislav Gross (ČSSD) možná zpláče nad výdělkem. Lehce nabité akcie Moravie Energo nebude mít možná z čeho splácet. Ocelářský boss a většinový vlastník firmy Tomáš Chrenek totiž expremiérovi pohrozil, že jeho 31 procent akcií odkoupí, ale za nižší cenu, než za kolik je Gross na jaře koupil.

Pokud by Gross nechtěl akcie za nízkou cenu prodat, neměl by pak z čeho splácet údajný úvěr, který si vzal od banky na nákup akcií.

Chrenek navíc říká, že letos ani v příštích letech nebude vyplácet dividendy. Grossovi by tak z akcií neplynul žádný zisk, a neměl by tedy z čeho splácet úvěr v řádu desítek milionů korun. MF Dnes ve čtvrtek uvedla, že v nákupu akcií figuruje třetí osoba, Miroslav Jansta, advokát blízký ČSSD a Grossovi. Ten měl už v roce 2002 koupit 23 procent akcií Moravie Energo. Jansta pak měl prodat svůj podíl akcií bývalému náměstkovi Robertu Sýkorovi, který je prodal za 30 milionů Grossovi.

Celá obchodní transakce se nelíbí šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a chce po Grossovi vysvětlení. „Doufám, že prokáže, kde na to vzal. Pokud ne, bude to pro něho špatné,“ nepřímo pohrozil Paroubek Grossovi vyloučením ze strany.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.