Místo kámoše (†28) zachraňoval psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Místo kámoše (†28) zachraňoval psa!

Takhle rozsekané bylo auto po nehodě.
Takhle rozsekané bylo auto po nehodě. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka, PČR)

Řídil opilý a zfetovaný, po bouračce jel na veterinu se psem, místo aby sháněl lékaře pro kamaráda Davida Č. (†28). Ten zraněním podlehl. Alexandr Černý (36) půjde na osm let do vězení.

Z původních šesti a půl roku, což bylo pod hranicí trestní sazby, mu trest včera pravomocně prodloužil Vrchní soud v Praze. „Pan obžalovaný si stavu osob byl vědom, i přesto ale trval na tom, aby z místa nehody odjel,“ zdůvodnila verdikt soudkyně Jana Lemfeldová. K neštěstí došlo u Hošťky na Tachovsku v červnu 2018. Černého vůz v zatáčce vylétl ze silnice a narazil do dvou stromů. Oba spolujezdci se zranili, Černý se nechal od svědka odvézt na veterinu. „Moje fenka Sára brečela, byla celá od krve, tak jsem se věnoval jí. Když u nás zastavilo auto, věděl jsem, že je o kamarády postaráno,“ řekl. David Č. druhý den zemřel v nemocnici, měl pohmožděný mozek a zlomenou lebeční klenbu. V autě navíc policisté našli 40 gramů kokainu.

Přečtěte si
-bello-
11. 1. 2020 • 12:48

Četla jsem o tom jinde a není mi jasné, co by soud získal tím, kdyby tam zfetovaný zachraňoval kamaráda a pletl se střízlivým, kteří pomáhali z okolních aut.Oni zachraňovali jeho kamaráda, ale on ho neopustil, bylo o něho postaráno, tak šel zachraňovat psa.Já nevím, ale stavět počet let v rozsudku na tomhle mi přijde divný.A ten jeho kamarád mj. také věděl, že sedá do auta s feťákem a místo, aby odmítl, nebo mu sebral klíče od auta, klidně do toho sedl.Tady s vědomím, že oba ohrožují okolní řidiče! O tom, že vezou v autě fet věděli jistě oba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.