Dívka (8) trpí vzácnou nemocí, na kterou neexistuje lék | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Dívka (8) trpí vzácnou nemocí, na kterou neexistuje lék

Dívka (8) trpí vzácnou nemocí.
Dívka (8) trpí vzácnou nemocí. (Foto Facebook)

O sportovcích, kteří jdou ve svých výkonech až nadoraz, se s nadsázkou říká, že potí krev. U teprve osmileté Indky to ale platí doslova – krev dokonce i pláče!

Dívenka jménem Chwngsasa Debbarmaová pochází ze státu Tripura, který leží na severovýchodě země. Poslední měsíce tráví po špitálech, kde pro ni lékaři měli dvě zprávy. Ta dobrá je, že konečně vědí, co jí bolestivé krvácení způsobuje: vzácná a dosud málo zmapovaná hematohydróza. Špatnou zprávou zůstává, že na tuto nemoc dosud neexistuje žádný lék! Indka už má za sebou celou řadu vyšetření. Momentálně bere léky, po nichž se její stav alespoň trochu zlepšil. Šance na její definitivní vyléčení jsou ovšem mizivé. I nadále jí tak teče krev z očí, nosu, rtů, jazyka, rukou, nohou či uší.

Co je hematohydróza?

Nemoc se vyskytuje asi jen u jednoho z deseti milionů lidí. Dochází při ní k nadměrnému pocení, ovšem na pokožku neproniká klasický pot, ale krev.

Dívka (8) trpí vzácnou nemocí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.