Takové zranění prý američtí lékaři nikdy neošetřovali...Prostřelený penis! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Takové zranění prý američtí lékaři nikdy neošetřovali...Prostřelený penis!

Šokující rentgenový snímek ukazující rozštěpený penis i kulku ve stehně.
Šokující rentgenový snímek ukazující rozštěpený penis i kulku ve stehně. (Foto Urology Care Repors)

O štěstí v neštěstí může hovořit 28letý muž, který navštívil Lincolnovu nemocnici v New Yorku s netypickým zraněním – prostřeleným penisem! Lékařům se nakonec jeho úd povedlo zachránit.

Jedná se totiž o tak atypické poranění, že do dnešní doby vlastně nebylo oficiálně nikde zaznamenáno. „Méně než jedno procento všech zranění zahrnuje penis,“ píše se v článku, který lékaři připravili pro svůj odborný časopis Urology Case Reports.„Poranění penisu střelnou zbraní pak zahrnuje zhruba tři případy ročně,“ dodávají.

A jeden takový se teď stal i v New Yorku, konkrétně v Bronxu. Lékaři nevysvětlili, jak muž ke zranění přišel, podle jednoho z urologů se ale jedná o trest pro členy drogových gangů.
Pacient souhlasil se zveřejněním příběhu s podmínkou, že nebude jmenován.

Bez následků

Po zastavení krvácení provedli odborníci vyšetření, po kterém konstatovali čistý průstřel špičky penisu. Rentgenový snímek pak pomohl odhalit kulku malé ráže zavrtanou po průchodu mužovým údem ve stehně. Podle tvrzení doktorů se skutečně jedná o první řádně zdokumentované střelné poranění penisu.

A co je možná ještě více šokující, to je fakt, že muž neutrpěl žádné trvalé následky! Poškození tkáně, kterou při ztopoření proudí krev, na levé straně přirození sice zapříčinilo, že několik dní po operaci se při erekci mužův úd »odkláněl« na tuto stranu. Po šesti týdnech už si ale chlapík nestěžoval na žádnou sexuální dysfunkci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.