Rozčtvrtil člověka, ale... Sedět možná nepůjde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rozčtvrtil člověka, ale... Sedět možná nepůjde!

Roman Tobolka podle soudu nikoho nezabil, pouze rozčtvrtil a ukryl už mrtvé tělo.
Roman Tobolka podle soudu nikoho nezabil, pouze rozčtvrtil a ukryl už mrtvé tělo. (ČTK)

PRAHA – Rozčtvrtil tělo mladého muže, za jeho smrt ale nemůže. Tak rozhodl pražský vrchní soud v případu Romana Tobolky (45). Ten před několika lety podal muži z Vrchlabí pervitin, po jehož užití narkoman Michal Onufer zemřel. Jeho tělo pak rozčtvrtil.

V odvolacím jednání tak byl zrušen rozsudek královéhradeckého soudu, který Tobolkovi vyměřil deset let vězení. „Považujeme za problematickou příčinu smrti poškozeného, tuto otázku bude třeba lépe prověřit,“ prohlásil včera předseda odvolacího senátu Ľubomír Klimáček. Soud podle něj musí nechat vypracovat revizní znalecké posudky ohledně smrti Michala Onufera.

Tobolkův obhájce totiž poukázal na to, že znalci vlastně nebyli schopni kvůli stavu Onuferova mrtvého těla příčinu smrti určit. „Nebylo prokázáno, že požil před smrtí pervitin,“ uvedl obhájce. Podle něj Onufer trpěl epilepsií, která prý mohla smrt způsobit. Tobolka však podle zrušeného rozsudku pervitin nitrožilně aplikoval a pak Onuferovi nepomohl, když kolaboval. Když zemřel, Tobolka mrtvého rozčtvrtil a ukryl v neobydlené budově ve Vrchlabí. „Jsi vrah, jsi vrah,“ šeptala z lavic pro veřejnost matka poškozeného, která si pro Tobolku přeje ten nejpřísnější trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.