Nejdrsnější bodyguard světa: Šílený Max osobně?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejdrsnější bodyguard světa: Šílený Max osobně?!

Štěstí přeje připraveným – čím více, tím lépe...
Štěstí přeje připraveným – čím více, tím lépe... (Foto Profimedia.cz)

Lepší být zbytečně připraven, než pozdě bycha honit. Zřejmě tímto heslem se řídil bodyguard prezidenta afrického státu Malawi během jeho přísahy. S výbavou to ale možná krapet přehnal...

Když malawijský prezident Peter Mutharika (78) skládal na stadioně Kamuzu přísahu, kterou započal svoji druhou »pětiletku« ve funkci hlavy státu, asi nečekal, že hlavní hvězdou bude úplně někdo jiný!

A to člen speciální policejní jednotky, který ze střechy SUV automobilu Toyota dohlížel na prezidentovu bezpečnost.

V plné polní... A ještě s řadou věcí nad rámec běžné výzbroje!

Tenhle »týpek« si totiž vzal navíc ještě špičatou helmu s hřeby, na kterou si – asi pro případ nouze – připevnil hned čtyři baterky a náhradní pár slunečních brýlí. Hřebíky zlověstně zdobily i jeho vestu, kterou vylepšil i nárameníky jako z hokejové výstroje, nechyběla ani plynová maska.

Svým zjevem tak muž jako by vypadl z kultovní série filmů Mad Max (Šílený Max), které se odehrávají v apokalyptické budoucnosti a jež jsou plné podobně šílených kreatur. Není divu, že hned zaujal místa na stránkách světových deníků. „S nejhrozivějším bodyguardem na světě, který sloužil během přísahy prezidenta Malawi, bychom si nezahrávali,“ píše například britský The Sun. S tím nelze než souhlasit!

Člen speciální policejní jednotky by si z fleku mohl zahrát ve filmech o Šíleném Maxovi.

...ovšem čeho je moc...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.