Za kompro 150 tisíc? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Za kompro 150 tisíc?

Václav H. včera u soudu.
Václav H. včera u soudu. (Foto Aha! – Robert Klejch)

Flash disk s kompromitujícími dokumenty, které tím zmizí ze spisu! To měl nabízet policista Václav H. Marku D., který za službu měl zaplatit 150 tisíc korun!

Expolicistovi za korupci a zneužití pravomoci hrozí až deset let vězení. Úplatek měl přijmout přímo ve své kanceláři, Marek D. mu tam obálku naditou penězi položil na stůl. Případ se začal projednávat už v únoru, policista Václav H. obžalobu odmítl. „Chtěl jen kopii části znaleckého posudku,“ řekl, na úplatek prý chtěl upozornit nadřízenou.


„Na flashce měly být fotografie, které by mohly být použity proti mně,“ řekl včera u soudu Marek D., kterého přivedla eskorta z věznice. Za disk a to, že materiály zmizí ze spisu, měl zaplatit 150 tisíc. Telefonní hovory s policistou si nahrával a na případ upozornil Generální inspekci bezpečnostních sborů. Její detektivové pak policistu Václava H. zadrželi, byl také propuštěn ze služebního poměru.
Věrohodnost Marka D. ale zpochybnil další svědek, který ho označil za lháře a manipulátora. „Pouštěl mi záznam nějakého hovoru, ale zda na něm byl Václav H., nevím,“ řekl. Soud bude pokračovat v červenci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.