Babiš nad propastí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Babiš nad propastí!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Foto ČTK)

Druhé obviňuje bez důkazů z korupce, zlodějen apod., když ale čelí podezření z vlastních »škraloupů«, odvolává se na presumpci neviny. Válka kolem tzv. korunových dluhopisů Agrofertu za zhruba 1,5 miliardy korun, díky nimž měl ministr financí Andrej Babiš (ANO) podle svých kritiků krátit daně, pokračuje!

Před týdnem, po projednávání bodu s názvem Daňové podvody ministra financí, Sněmovna Babiše vyzvala, aby do konce dubna vyvrátil podezření z daňových podvodů, v opačném případě aby z toho premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vyvodil důsledky. Ministr financí Sobotkovi napsal dopis, ke kterému se šéf vlády včera vyjádřil.

Hřímá o lynči
Babiš, který během své kariéry stihnul bez důkazů pozurážet nejen svého největšího kritika Miroslava Kalouska (TOP 09), ale třeba i živnostníky končící své podnikání (nejen kvůli EET), premiérovi napsal: „Podvod (ať už se to poslancům líbí nebo ne) je vymezen v trestním zákoníku jako trestný čin a o vině a trestu u nás rozhoduje jen soud. To vyplývá z Listiny základních práv a svobod.“

„Poslanecká sněmovna mě zlynčuje! Nestačí jí mé daňové přiznání, majetkové přiznání, potvrzení mých příjmů od renomovaných auditorských společností. A kdo bude rozhodovat o tom, jestli moje vysvětlení je nebo není věrohodné? Zase Poslanecká sněmovna. Obrazně řečeno, v tomto případě mě obviňují bez důkazů a na základě lží titíž lidé, kteří mě chtějí i soudit,“ napsal Babiš v dopise a premiéra Sobotku požádal, aby se od »neférového jednání Poslanecké sněmovny distancoval«.

Dost bylo dopisů
Premiér ovšem trvá na tom, aby Babiš své kejkle s nákupem dluhopisů podrobně vysvětlil. „Je zbytečné, abychom si v této věci vyměňovali dopisy, já jsem ho především požádal, aby celou věc maximálně vysvětlil veřejnosti,“ uvedl Sobotka.
Babiš tak stále balancuje nad propastí politické ostudy. Aha! připomíná, že do ní spadli i tací, kteří toho »měli na triku« mnohem méně...

Koho už také urazil
● Reportéry ČT nazval »zkorumpovanou pakáží«, když informovali mimo jiné o kauze kontroverzních dluhopisů.
● Milion podnikatelů. Jejich kritiku elektronické evidence tržeb (EET) označil jako »klišé« a »kecy«. Hospodští, kteří po zavedení EET skončili, byli šmahem označení za zloděje.
● Vietnamce v ČR. Prohlásil, že »Vietnamci, jak je známo, neplatí daně.«
● Poslance Ladislava Šincla (ČSSD). Vytvořil si na něj a jeho rodinu »složku« a naznačil, že je to korupčník.
● A samozřejmě Kalouska, který je podle Babiše symbolem korupce v Česku.
Co Andreje táhne dolů
Babiš čelí trestnímu oznámení z údajného krácení daně a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Před více než čtyřmi lety odkoupil korunové dluhopisy vlastní společnosti Agrofert. Ty nepodléhaly dani, a tak si teď Babiš ročně přijde asi na 90 milionů korun, které nedaní. Problematická je údajně i cena akcií, okolnosti prodejů »sám sobě« a daňového odpisu z těchto obchodů. Martin Kocourek (50, ODS)
Zabalil to poté, co vyšla najevo aféra s »odkloněním« 16 milionů Kč před bývalou manželkou.

Vít Bárta (43, VV)
Odstoupil poté, co jej poslanci Jaroslav Škarka a Kristýna Kočí obvinili z uplácení. Všech obvinění jej v lednu 2014 definitivně zprostil Nejvyšší soud.

Jiří Čunek (58, KDU-ČSL)
Odstoupil kvůli podezření, že v 90. letech neoprávněně pobíral sociální dávky.

Petr Zgarba (57, ČSSD)
Rezignoval poté, co se zjistilo, že Pozemkový fond pod jeho vedením přiděloval hodnotné pozemky v okolí Prahy spekulantům »za hubičku«.

Pavel Drobil (45, ODS)
Rezignoval kvůli údajným machinacím se zakázkami Státního fondu životního prostředí.

Jiří Besser (59, STAN)
Rezignoval kvůli zatajení spoluvlastnictví bytu na Floridě.

Stanislav Gross (†45, ČSSD)
Odstoupil z křesla premiéra, když neuměl vyjasnit zdroj financování bytu za téměř 4,3 mil. Kč. Výmluva na strýce Vika, který mu měl půjčit 1,2 milionu Kč, nezabrala.

Přečtěte si
anezat
24. 3. 2017 • 11:54

To se těšte...

-bello-
23. 3. 2017 • 23:52

bohatymrdnikatel Srdcat jak v Sarajevu ! Až bude šéfovat ten estébák, Sarajevo tady bude, o tom žádná ! Kobliháře samozřejmě volí ti honě nemajetní a ti hodně blbí.

zadnice
23. 3. 2017 • 11:33

Babiš nad propastí!??? Páni "redaktoři" na podzim bude premiérem o hodně lepším než Sobotka s Nečasem ať děláte co děláte. Vaše "snaha" je houby platná!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.