U kasy tu sedí poctivost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

U kasy tu sedí poctivost!

Turistka Pavlínka (9) navštěvuje Luční bar se svými rodiči pravidelně.
Turistka Pavlínka (9) navštěvuje Luční bar se svými rodiči pravidelně. (Foto Aha! – Michal I. Volf)

Unikátní bar bez obsluhy se sázkou na poctivost. Tak takový stojí na okraji Krásné Lípy na Děčínsku. Pěší turisté i cyklisté si tu můžou odpočinout, dát si něco na zub, pak po sobě uklidí a zaplatí do kasičky. To vše v krásném prostředí Národního parku České Švýcarsko.

Takzvaný Luční bar zprovoznil v části Kamenná horka umělecký kovář Miloslav Petrášek (42) se svojí přítelkyní Marianou Krásnolipskou (44). „Původně to měla být naše letní kuchyně, jenže tady chodili lidi a pořád nakukovali, co se tam děje, tak jsme z toho vytvořili místo pro turisty,“ vysvětluje žena, proč část svého pozemku obětovali. „Vše jsme si udělali svépomocí na místě, kde dříve stála skládka,“ doplnil Miloslav Petrášek. Luční bar nabízí nápoje, potraviny, plynový sporák i příjemné posezení. Připravené je i ohniště a v lednici buřty.

Co kdo vypije a sní, za to pak zaplatí předepsanou cenu do kasy. Vše funguje na principu poctivosti turistů. „Jsem rád, že se bar mezi lidmi osvědčil. Mnozí se sem vracejí,“ pochvaluje si provozovatel. Mezi hosty se tu objevují nejen místní a lidé z blízkého okolí, ale taky třeba Němci nebo Slováci. „Je to výborný projekt, rádi si tu dáme pivo,“ říká Aha! německý cyklista Thomas. Majitelé ale nechtějí usnout na vavřínech a už teď chystají novinky. „Přilehlou louku chceme osadit přípojkami pro karavany, rozšíříme záchod a chystáme sprchu,“ vypočítává autor baru.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.