Děti na Lipně vyměnily počítače za adrenalin: Zocelují se v zamrzlé přehradě! Jaké nás čeká počasí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děti na Lipně vyměnily počítače za adrenalin: Zocelují se v zamrzlé přehradě! Jaké nás čeká počasí?

Štěpán se nebojí ani ledové vody.
Štěpán se nebojí ani ledové vody.  (Foto pro Nedělní Aha! – Adéla Černá )

Na co by si netroufla většina dospělých, na to si na Lipně troufly děti! Ty se otužovaly v zamrzlé přehradě. Vzniká pro ně spolek zaměřený na adrenalinové sporty.

Do nově vznikajícího spolku pro děti v Černé v Pošumaví se chystá i Štěpán (10). Na rozdíl od vrstevníků, kteří tráví volný čas u počítačů, si libuje v adrenalinových aktivitách. „Počítačovou hru si zahraju, ale sport je to, co mě fakt baví,“ řekl Aha! školák.
„Chceme dětem přiblížit něco neobvyklého, netradičního, vést je k všestrannosti a k chuti trávit čas v přírodě,“ popsal Aha! jeho otec Petr Beneš, který bude jedním z instruktorů. Zájemci musí mít chuť sportovat. To si instruktoři ověří začátkem února u vstupních testů. „Nemáme velké nároky. Děti musí zvládnout kotoul, běh, či běh na sněhu,“ uvedla vodní záchranářka Adéla Černá, která bude jednou z lektorek kroužku.

Víte, že...

...snowkiting je zimní sport, při kterém se jezdec za použití tažného draka uvádí do pohybu po sněhové pláni na lyžích či snowboardu? Je to zimní obdoba vodních sportů, jako je kiteboarding.

Počasí rozdělilo republiku

Na východě jaro, na západě mráz! Včera ráno se teploty mezi oběma konci republiky lišily i o více než 10 stupňů. V Ostravě bylo 10 °C a v Karlových Varech -1°C. A stejné to zůstane i dnes, v Čechách bude sněžit, na východě ale převážně pršet. „Je to dáno teplotním rozhraním, které odděluje studený vzduch na západě od toho teplého na východě,“ řekla Nedělnímu Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Meteorologové už vydali výstrahu před hustým sněžením a ledovkou. Rozdíly se vyrovnají až zítra, kdy se chladnější počasí rozšíří na celou republiku.

Jak bude

Dnes: zataženo, v Čechách sněžení, na Moravě a ve Slezsku déšť nebo přeháňky, den -1 až +4 °C, na východě kolem 7 °C.
Zítra: oblačno, zpočátku místy sněžení. Noc -1 až -5 °C, den -1 až +3 °C.
Úterý: oblačno, ojediněle sněžení, pod 500 m déšť se sněhem. Noc -2 až -6 °C, den 0 až +4 °C.
Středa: oblačno, ojediněle sněžení, pod 500 m déšť se sněhem. Noc -1 až -5 °C, den 1 až 5 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.