Rady, aby váš pes neprochadl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rady, aby váš pes neprochadl

Fotografie
Fotografie (internal)

Majitelé psů mají dilema. Nechat své miláčky zarůst, aby jim nebyla zima, nebo je udržovat ve střihu a vypomoci si psím oblečkem nebo vestou? Jak postupovat, aby zvíře neprochladlo?

Jak vybrat správný?
Dávejte pozor na výběr materiálu. Některé oblečky jsou z nevyhovujících materiálů, mohou srst pod oblečkem cuchat nebo mohou ve vlhkém prostředí promoknout, a způsobit tak pejskovi zdravotní problémy. Mezi nevhodné materiály patří neprodyšná šusťákovina nebo fleece. Důležitý je také střih oblečku, v zimě by měl ideálně chránit celá bedra a kyčelní klouby. Je tedy dobře na oblečku nešetřit a psovi ho před nákupem raději vyzkoušet.

Pozor na vlhko
Při venčení v zimě dávejte pozor zejména na vodní plochy, do kterých někteří jedinci rádi skáčou, může dojít k prochladnutí, ale i ke vzniku hotspotů v důsledku neprosychající srsti.

Stříhejte i v zimě
U psů celoročně stříhaných nakrátko zvolte raději dobrý obleček než zarůstání srstí přes zimu. Srst, která je celoročně stříhaná, se začíná přizpůsobovat krátkému střihu a mění se. Pes se pak nedokáže přizpůsobit a může docházet k tvorbě hotspotů a jiných kožních problémů. V tomto období jim oblečky nahrazují tepelnou izolaci, například chrání tělo rozehřáté od domácího krbu před teplotním šokem.

Tlapky zasluhují péči
Dbejte i na ošetřování tlapek před i po venčení. Nejvhodnější je před vycházkou namazat krémem určeným speciálně na tlapky a po vycházce tlapky důkladně umýt a vysušit. Obzvláště pečliví buďte v mrazech a v místech, kde se používají posypové soli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.